Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εκδήλωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα

Εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία καθώς αφορούσε το θέμα: «Η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και πώς θα αντιμετωπιστεί», οργάνωσε, προχτές Πέμπτη 13.4.2006, η Δημοκρατική Συσπείρωση.

Βασικός ομιλητής ο Δημήτρης Καλτσώνης, δρ. Νομικής, αναφέρθηκε, εκτενώς, στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο και στην προώθηση αντιδημοκρατικών συμβάσεων τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, με στόχο το τσάκισμα των λαϊκών κινημάτων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κακουλίδης, ποιητής, με το δικό του γλαφυρό τρόπο, επεσήμανε και τις επιπτώσεις από την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στο χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης και τον εξαναγκασμό των καλλιτεχνών να περιορίζονται όπως και την κατάσταση λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας που επιβάλλεται.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της «Frigoglass», Θ. Παπαστεφανόπουλος, μίλησε για την καταστολή και τους νομικούς περιορισμούς στη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος καθώς και την έλλειψη δημοκρατίας στους χώρους δουλιάς. Παρέμβαση έκανε, επίσης, ο Γ. Μισιρλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ