Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ωρα για λέξεις έξω απ' τα δόντια!

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Πάνε να μας τρελάνουν;

Από πότε πρέπει να κλαίνε οι εργάτες για τα «πάθη της οικονομίας»;

Είναι δική μας, κοινή, των εργατών και του κεφαλαίου, η οικονομία; Από πού κι ως πού, σύντροφε εργάτη, πρέπει να ανησυχείς για τα «πάθη της οικονομίας» του κεφαλαίου; Μήπως έχεις πάρει την εξουσία και δεν το ξέρεις; Γιατί, για κάτι τέτοια σε προετοιμάζει ο Παπανδρέου: ότι όπου να 'ναι θα αρχίσουμε να διαδηλώνουμε για το ...σοσιαλισμό τύπου Πρόντι και Θαπατέρο!

Αν είναι έτσι τα πράγματα, έχει δίκιο και ο «σύντροφος» Πρετεντέρης κι ακόμα περισσότερο δίκιο ο ομογάλακτός του «σύντροφος» Πολυζωγόπουλος.

Ακου τι είπε ο τύπος (ο Πολυζωγόπουλος): Οτι είσαι κολλημένος στο '40 και το '50! Τότε που τον μαυραγορίτη Λάτση, τον αντιμετώπιζες σαν μαυραγορίτη! Κι έπαιρνες μέτρα για να τον αντιμετωπίσεις. Τότε που τον κουκουλοφόρο Πλιντζανόπουλο, στη μάντρα της Κοκκινιάς, τον έλεγες δοσίλογο. Τότε που την εκτέλεση του Μπελογιάννη την ερμήνευες καθάρια ως εντολή του ιμπεριαλισμού. Τότε που τους Μακρή και Θεοδώρου τους αντιμετώπιζες ως εχθρούς της εργατικής τάξης. Και είχες απόλυτο δίκιο.

Κι έρχεται σήμερα το πουλητάρι να σου πει ότι είσαι κολλημένος, γιατί διαλαλείς με την ντουντούκα ότι αυτός, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε σύμβαση για 77 λεπτά «αύξηση» στο μεροκάματο της πείνας.

Τον έχει τσούξει, σύντροφε, το γεγονός ότι μια μέρα μετά που ο ίδιος έδωσε το χέρι στον Κυριακόπουλο, για να σε δέσει με πιο γερές αλυσίδες, εσύ σήκωσες μπαϊράκι κι έκανες απεργία!

Ακουσον άκουσον! Απεργία με απόφαση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου! Πού ακούστηκε: Εργάτες να αμφισβητούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που είναι του ΣΕΒ! Να χαρακτηρίζουν πουλημένο αυτόν, που μόνο μαϊμού - απεργίες έχει εξαγγείλει.

Και να πηγαίνεις, τώρα εσύ, απεργός του ΠΑΜΕ, να χτίζεις τοίχο μπροστά στην πύλη του «Mall», του Σπύρου Λάτση, του γιου του Γιάννη Λάτση, ε, είσαι κολλημένος!

Εχουν δίκιο εκείνοι οι παλιοί, με εμπειρία αποσπασμάτων στην πλάτη τους, που σου 'λεγαν «δεν μπορεί κανένας μπολιασμένος Παπανδρεϊκός - θυμήσου ποιος πούλησε το ΕΑΜ! - να είναι δημοκράτης. Είναι αντικομμουνιστές ως το μεδούλι. Απ' τη μήτρα που τους γέννησε»!

Ερχονται δύσκολοι καιροί. Πάρ' το, όσο πιο γρήγορα, αλλιώς!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πλιάτσικο (2010-11-28 00:00:00.0)
Την ανταγωνιστικότητα ...και τα μάτια τους! (2005-06-22 00:00:00.0)
Μείνε ήσυχος, σύντροφε (2005-05-27 00:00:00.0)
Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια (2004-03-30 00:00:00.0)
Με τη μάσκα του... Ζορό (2004-02-05 00:00:00.0)
Το ξεχάσανε κιόλας..; (1997-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ