Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Με τα πανό υψωμένα

Eurokinissi

«Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Ξεκάθαρο το μήνυμα των ανέργων της Νάουσας και έφτασε μέχρι τ' αφτιά του πρωθυπουργού. Παρά τα μέτρα προστασίας που έλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μη χαλάσει η κυβερνητική φιέστα στο Κιλκίς. Μέτρα, που απέδειξαν πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της μπορούν να «διαλέγονται» με τους εργαζόμενους μόνο από απόσταση και με απαραίτητη την παρουσία των ΜΑΤ για να τους προστατεύει από την οργή των ανέργων και των εργατών.

Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί από την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», τα «Κλωστήρια Ναούσης» και του «Παπαφιλίππου», που μήνες τώρα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, χτες βράδυ έφτασαν μέχρι το Κιλκίς και διαδήλωσαν έξω από το αθλητικό κέντρο όπου μιλούσε ο Κ. Καραμανλής.

Στήθηκαν απέναντι από το κουφάρι ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας που πριν 5-6 χρόνια έκλεισε πετώντας στο δρόμο 250 εργαζόμενους και μετέφερε τις δραστηριότητές του σε γειτονική χώρα.

Οι απολυμένοι της Νάουσας ξεκαθάρισαν πως δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Οτι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τους εκπροσώπους της πολιτικής που τους έχει καταδικάσει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα χρηματοδοτεί και χαρίζει νέα προνόμια στους βιομηχάνους, τύπου Λαναρά.

Με τα πανό υψωμένα και φωνάζοντας συνθήματα απαίτησαν ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, δουλιά, ασφάλιση και σύνταξη για όλους. Απάντησαν έτσι στην κυβέρνηση που μοιράζει υποσχέσεις για μερική ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Και διαδήλωσαν πως ο αγώνας τους από εδώ και πέρα θα οξυνθεί. «Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα κουραστούμε και θα πάμε στα σπίτια μας. Οσο κι αν χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο, ενωμένοι και δυνατοί», είπε ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ