Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οταν απαντάς σε λάθος ερώτηση

«Είστε υπέρ ή κατά της... προόδου; Κάπως έτσι μου μοιάζει και το ερώτημα αν είμαστε υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων. Ως εκ τούτου δε μας εντυπωσιάζει καθόλου όταν το 79% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης και σε "βάθος" μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος (...) πολύ διαφορετικό όμως θα ήταν το αποτέλεσμα εάν το ερώτημα αφορούσε μια "μεταρρύθμιση" του Ασφαλιστικού, που θα είχε στόχο τη μείωση των ασφαλιστικών παροχών και την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας...» (ο Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Δικαίως σε χαρακτηρίζουν... σύμφωνο!

«Το γεγονός ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις είναι θετικό, όσο πιο τολμηρή, όμως, εμφανιστεί η κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα ανταποκριθεί στο αίτημα και στην προσδοκία των πολιτών» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Το αυτονόητο

«Η γκρίνια για το "πασχαλινό τραπέζι" επαναλαμβάνεται το ίδιο ομοιόμορφα και πληκτικά κάθε χρόνο. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η τηλεόραση είναι σαδιστικά στρεβλωτικός και προκαλεί νοσηρές ευαισθησίες και αντανακλαστικά (...) υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό. Αλλά δεν το βλέπουμε εκεί ακριβώς που υπάρχει: στις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Επιλογή του ο Εφιάλτης

«Τον περασμένο μήνα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ γιόρτασε τα 75 του χρόνια με μια συναυλία και ένα συνέδριο στο Ιδρυμα που φέρει το όνομά του, στη Μόσχα. Στη συναυλία δεν παρευρέθησαν πολλοί Ρώσοι: ο Γκορμπατσόφ δεν είναι δημοφιλής μεταξύ των συμπατριωτών του, που τον θεωρούν υπεύθυνο για την απώλεια της σοβιετικής ισχύος» (η είδηση στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ