Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οράματα και εφιάλτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Καθώς παρουσιάζει σιγά σιγά τους στόχους του ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι η πόλη που «ονειρεύεται» αυτός και το κόμμα που τον στηρίζει, είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίου δημάρχου της πρωτεύουσας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, περιέγραψε ότι θέλει η Αθήνα να γίνει «ένας τουριστικός, επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός» και πως στόχος του είναι «να αναδείξει η Αθήνα την ανταγωνιστική της δυνατότητα, να είναι μια ανοιχτή πόλη στον κόσμο». Φυσικά, κάτι τέτοιο, δεν είναι καινούριο.

Η λογική της μετατροπής της Αθήνας σε «επιχειρηματικό προορισμό» υπήρχε και στο πρόγραμμα της Ντ. Μπακογιάννη, το 2002, όπου αναφερόταν: «Προϋπόθεση για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας είναι να στραφεί η ανάπτυξη (...) σε υποδομές που δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Αθήνας ως επιχειρηματικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού κέντρου».

Οι ομοιότητες προφανείς... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται πως θα κάνουν την Αθήνα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και εφιάλτη για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ