Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δημοτικό πάρκινγκ

Γρηγοριάδης Κώστας

Χρυσές δουλιές κάνουν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες που κοντά στις άλλες μονάδες που εκμεταλλεύονται βγάζουν τρελά κέρδη και από τις... συμπράξεις, που έχουν με το δημόσιο, αλλά και με κάποιους δημαρχαίους από τους οποίους εξασφαλίζουν την παραχώρηση και εκμετάλλευση δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων. Το παράδειγμα με το Δήμο Ζωγράφου και την «Τριανταφύλλου ΑΕ» μπορεί να είναι τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Η εν λόγω εταιρεία που προβάλλεται ως εταιρεία «εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων» κοντά στις άλλες μονάδες που έχει, κατάφερε να βάλει στο χέρι και το δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής. Μιας περιοχής, όπου το παρκάρισμα των αυτοκινήτων πολλές φορές γίνεται εφιάλτης, αλλά που για αρκετά χρόνια η δημοτική αρχή το κρατούσε σε συνθήκες υποβάθμισης.

Τα 'δωσε, λοιπόν, στην «Τριανταφύλλου ΑΕ» η οποία το πρόσθεσε στα ακόμα οκτώ πάρκινγκ που διαθέτει σε άλλα σημεία της Αθήνας, έριξαν οι άνθρωποί της ένα βάψιμο, δεν αποκλείεται να έκαναν και κάποιες άλλες εργασίες, καθόρισαν κάτι απίθανα τιμολόγια και έβαλαν σε λειτουργία το... νομισματοκοπείο.

Ετσι, με τη συνδρομή του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα βγάζουν κέρδη οι σύγχρονοι επιχειρηματίες, ενώ με παρόμοιες επιλογές και συμφωνίες με το κεφάλαιο πορεύονται και παραμένουν στην εξουσία οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ