Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα αντιΚΚΕ σπέκουλα από τον ΣΥΝ

Σπέκουλα με στόχο το ΚΚΕ και την πολιτική συνεργασιών του, επιχειρεί ο ΣΥΝ, προσπαθώντας να κρύψει τις πομπές του. Η Νομαρχιακή Πολιτική Επιτροπή Εβρου του ΣΥΝ, με ανακοίνωσή της στις 20 Αυγούστου, εμφανίζει το ΚΚΕ να συνεργάζεται μαζί του στο Δήμο Σουφλίου Εβρου, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Πασχάλη Χριστοδούλου. Και μάλιστα «χαιρετίζει με ικανοποίηση» αυτή «την απόφαση του ΚΚΕ» και δηλώνει πως «ελπίζει αυτή η συνεργασία να είναι η απαρχή για να ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια και σε άλλους χώρους». Η λαθροχειρία του ΣΥΝ αντικρούστηκε ακόμη και από την Τοπική του Οργάνωση στο Σουφλί που κάνει λόγο για «ενέργειες καπελώματος, πολιτικού καιροσκοπισμού και αγυρτεία». «Προβοκατόρικη ενέργεια» χαρακτηρίζει την κίνηση του ΣΥΝ και ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Π. Χριστοδούλου, ο οποίος μάλιστα αφήνει αιχμές και για σκόπιμη διαλυτική παρέμβαση.

Απάντηση ξεκάθαρη στη σπέκουλα του ΣΥΝ δίνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της. Οπως σημειώνει, «το τελευταίο διάστημα η ΝΕ του ΣΥΝ εντείνει τον αντικομμουνισμό και την επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ. Επιχειρεί με λαθροχειρίες να πείσει ότι έχει δράση και παρεμβάσεις, θέλει να κρύψει την απουσία του από τους αγώνες των εργαζομένων στο συγκεκριμένο δήμο και σ' όλο το νομό. Θέλει να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ (Νομός Εβρου, Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου κλπ. στις προηγούμενες εκλογές) και τη ΝΔ (Φέρες στο παρελθόν και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές). Την προώθηση μαζί τους των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην ΤΑ».

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ θυμίζει πως στις 3 Αυγούστου ανακοίνωσε τη στήριξη του ψηφοδελτίου του Π. Χριστοδούλου «Ενότητα - Αγώνας - Ανάπτυξη» στο Σουφλί. Και ξεκαθαρίζει πως «η στήριξη αυτή αποφασίστηκε με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, που αφορούν την πολιτική του Κόμματος στα ζητήματα συνεργασιών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με δεδομένη την από χρόνια συνεργασία μας με τον Π. Χριστοδούλου, που ήταν υποψήφιος νομάρχης Εβρου, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις προηγούμενες εκλογές. Εκλογές στις οποίες ο ΣΥΝ κατηγορούσε τον Π. Χριστοδούλου και τη ΔΠΕ για εθνικισμό και άλλα πολλά».

Τέλος η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ ανακοινώνει πως αν «το ψηφοδέλτιο του Π. Χριστοδούλου αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συνεργασίας και όχι φυσικά με δική μας ευθύνη, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τη στήριξή μας απορρίπτοντας κάθε συνεργασία άμεσα ή έμμεσα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίο «αντίο» στον Αποστόλη Ιωαννίδη (2020-01-08 00:00:00.0)
Ηρθαν κι έδεσαν... (2015-05-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. (2006-07-15 00:00:00.0)
Τα εκλογικά αποτελέσματα και οι ευσεβείς πόθοι των αντιπάλων του ΚΚΕ (2002-10-27 00:00:00.0)
Οι εντυπώσεις, τα στοιχεία και η προσγείωση... (2002-10-17 00:00:00.0)
Η υποκρισία του ΣΥΝ (1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ