Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Συνθήματα - καμουφλάζ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Στηρίζοντας την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνοντας την ανάγκη για την προώθηση νέων «αλλαγών» και «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Παιδείας, της Εργασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γ. Παπανδρέου απέδειξε για πολλοστή φορά πως το σύνθημα που ευαγγελίζεται ότι το κόμμα του υπό την ηγεσία του κάνει «νέα αρχή», αποτελεί απλώς το «καμουφλάζ» για τη συνέχιση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Μιλώντας το προηγούμενο Σάββατο στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι «αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα», αλλά την ίδια στιγμή έσπευσε να σημειώσει ότι «είμαστε περήφανοι για το έργο μας»...

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μεταφορά κρατικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την παράλληλη εισαγωγή ενός νέου φορολογικού συστήματος, με το οποίο ο λαός θα κληθεί να πληρώσει φόρους για την Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, θα αναλάβει να μοιράσει «τα κονδύλια για την Πρόνοια, τη "Βοήθεια στο Σπίτι", τα Κέντρα Υγείας, τη βοήθεια σε ανθρώπους με αδυναμία, επιδόματα ανεργίας».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε επίσης την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία «ιδιαίτερα για όσους χάνουν τη δουλιά τους σε μεγαλύτερη ηλικία, πάνω από 50 ετών», με την οποία προτείνει να δίνονται επιδόματα, να προσλαμβάνονται σε δημόσιες υπηρεσίες για μερική απασχόληση, να προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις χωρίς οι αμοιβές τους να υπάγονται σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας...

Μιλώντας για την εκπαίδευση τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, δήλωσε έτοιμος να συναινέσει με την κυβέρνηση για «να αλλάξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά δήθεν διαφώνησε με τον τρόπο που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση. Πρότεινε «τα προγράμματα και η ανάπτυξη των ΤΕΙ και των ΑΕΙ στην περιφέρεια», να «είναι θέμα διαχείρισης από την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση», ώστε να γίνουν πιο «ανταγωνιστικά» να τους δοθεί η δυνατότητα, όπως είπε, να έχουν μεγαλύτερη «αυτονομία και ελευθερία», δηλαδή μεγαλύτερη εξάρτηση από το μεγάλο κεφάλαιο.

Εξάλλου προχτές ο Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Στάδιο, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη και απαξίωση των Ολυμπιακών έργων. Συγκεκριμένα Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, τα στελέχη μας, οι υποψήφιοί μας, μου επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει και ο ελληνικός λαός, ότι είναι η κυβέρνηση της εγκατάλειψης, της απαξίωσης αυτού του κοινού μας πλούτου, των χαμένων ευκαιριών της εμπορευματοποίησης αυτών των χώρων. Και βεβαίως, καμιά συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, καμία συμμετοχή των πολιτών της Αττικής για το μέλλον αυτού του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ