Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ταύτιση απόψεων για την ελληνική αποστολή

Ταύτιση απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ πάνω στην «κεντρική» τους «θέση» για τη Μέση Ανατολή, όπως αυτή υπαγορεύεται από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, διέγνωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, με δηλώσεις μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, η ίδια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ συναινεί και στην αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Λίβανο. «Εγώ νομίζω πως ναι, αλλά θα ρωτήσετε το ΠΑΣΟΚ για αυτό», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι θέματα στα οποία δεν προσπαθεί κανείς να ανακαλύψει κομματικές αντιπαλότητες, αλλά αναζητά την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση. Και αυτή είναι και η πάγια θέση της κυβέρνησης και πιστεύω ότι με τον κ. Παπανδρέου πάντοτε και διαχρονικά έχουμε συζητήσει θέματα εξωτερικής πολιτικής και δε νομίζω ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις, ιδιαίτερα πάνω στην κεντρική μας θέση για τη Μέση Ανατολή».

Στηρίζοντας απόλυτα την κυβερνητική απόφαση να στείλει εκστρατευτικό σώμα στην περιοχή, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ επιμένει «ότι χρειάζεται ενεργός ελληνική διπλωματία, ενεργός παρουσία στη Μέση Ανατολή, ουσιαστική προσπάθεια και πρωτοβουλίες της Ελλάδας στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να υπάρχουν σαφείς εντολές, σαφείς κατευθύνσεις». Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο Γ. Παπανδρέου «εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ «όσον αφορά τις σαφείς εντολές οι οποίες πρέπει να υπάρχουν στην ειρηνευτική δύναμη και όπως το σύνολο της διεθνούς Κοινότητας αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα ασάφειες». Εσπευσε, βέβαια, να χαρακτηρίσει ειρηνευτική την αποστολή, τονίζοντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε διαδικασία που προωθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι μια χώρα που πρέπει να συμμετέχει ενεργά στα πλαίσια της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ