Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οχι στην κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ

Διάβημα διαμαρτυρίας έκαναν χτες στο υπουργείο Παιδείας

Από το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Παιδείας
Από το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Παιδείας
Την αποφασιστικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να μην περάσει η κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ διατράνωσαν χτες το πρωί στο υπουργείο Παιδείας εκπρόσωποι της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και των Συνδικάτων Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού.

Θυμίζουμε ότι με το νόμο της κυβέρνησης για την τεχνική εκπαίδευση που θα ισχύσει από φέτος, καταργείται το απογευματινό ωράριο για τα δημόσια ΤΕΕ που μετατρέπονται σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και διατηρούνται μόνο τα νυχτερινά. Ομως τα νυχτερινά έχουν μειωμένο ωράριο και διαρκούν συνολικά τέσσερα χρόνια, σε αντίθεση με τα απογευματινά που ήταν τριετή με πλήρες ωράριο και απευθύνονταν κυρίως σε εργαζόμενους μαθητές. Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν 61 ΤΕΕ πανελλαδικά, την ίδια στιγμή όμως που διάφοροι ιδιώτες σχολάρχες της τεχνικής εκπαίδευσης μπορούν να φτιάχνουν τμήματα σε διάφορα ωράρια.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, που συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόνισαν ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης ουσιαστικά οδηγεί χιλιάδες μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση και έτσι μεγαλώνουν τα κέρδη των ιδιωτών. Απαίτησαν δε να παρθεί πίσω και να μην καταργηθεί κανένα απογευματινό ΤΕΕ πριν αναδιοργανωθεί ουσιαστικά η νυχτερινή εκπαίδευση, πριν παρθούν σοβαρά μέτρα για να στηριχτεί η εργατική οικογένεια για να μη δουλεύουν οι μαθητές.

Οπως χαρακτηριστικά είπε εκπρόσωπος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ μετά τη συνάντηση, πρόκειται για: «Ενα ακόμη βάσανο της εργατικής λαϊκής οικογένειας γιατί χιλιάδες μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν, μαθητές που ήδη εργάζονται, παρότι ο ειδικός γραμματέας μας δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν εργαζόμενοι μαθητές" και αυτό είναι απαράδεκτο. Εμείς απαντήσαμε ότι πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται οι μαθητές και απαιτήσαμε από το υπουργείο να μην ισχύσει η απόφαση για την κατάργηση των 61 απογευματινών ΤΕΕ, που επαναλαμβάνουμε πετάει στο δρόμο και στην ιδιωτική εκπαίδευση 11.500 μαθητές».

«Εμείς θα κάνουμε προσπάθεια να παρεμποδίσουμε να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, να την ανατρέψουμε μέσα από τις διαδικασίες των κινητοποιήσεων και της ενημέρωσης των εργαζομένων», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ