Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Τρίτη, στην Αθήνα, η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας

Συνεδριάζει την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 του Ιούλη η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στην Αθήνα. Πρόκειται για την πρώτη σύγκληση της Γραμματείας του ΠΣΕ μετά τη μεταφορά της έδρας της στην Αθήνα και την ανάληψη της Εκτελεστικής Γραμματείας από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης, που έγινε στην Αθήνα από τις 10-14 Μάη του 2000.

Τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΠΣΕ, αφορούν στην εκτίμηση της διεθνούς κατάστασης, στις δραστηριότητες των κινημάτων ειρήνης και του ΠΣΕ, καθώς και τη συγκρότηση της Γραμματείας και τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των μελών της. Επίσης, θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το ΠΣΕ για το συντονισμό της δράσης των κινημάτων ειρήνης.

Aξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στη Γραμματεία του ΠΣΕ μετέχουν αντιπρόσωποι κινημάτων ειρήνης σχεδόν απ' όλες τις ηπείρους του Κόσμου. Οι χώρες που αποτελούν τη γραμματεία και οι αντιπρόσωποί τους είναι οι εξής: Από την Ελλάδα ο Θ. Παφίλης, τη Γαλλία η Λιζιάν Αλεζάρντ, την Κούβα ο Ορλάντο Φουντόρα, από την Ιαπωνία ο Ταντάκι Καουάτα, το φιλειρηνικό κίνημα της Παλαιστίνης θα εκπροσωπήσει ο Μαρί Αμπντέλ Ράχμαν, και τέλος από την Πορτογαλία θα 'ρθει στη χώρα μας ο Μπλάσκο Φερνάντεζ. Στις συνεδριάσεις θα παραβρεθούν και οι επίτιμοι πρόεδροι του ΠΣΕ ο Ινδός Ροζέμ Σάντρα και ο Ευάγγελος Μαχαίρας πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ