Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στα κόκκινα από χτες η Γύρα της Λευκάδας

Πλημμύρισε από νιάτα και ζωή η παραλία Γύρα της Λευκάδας, όπου από χτες έχει στηθεί το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό «στρατηγείο» στα πλαίσια του 9ου πανελλαδικού διημέρου που διοργανώνει και φέτος η ΚΝΕ. Ο χώρος, γνώριμος από προηγούμενη πανελλαδική συνάντηση, αυτή του 1993, αποδείχτηκε λίγος για να χωρέσει τους χιλιάδες νέους και νέες μέλη και φίλους της Οργάνωσης που συμμετέχουν πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά.

Το πρώτο ραντεβού των οργανώσεων ήταν στο Ρίο όπου συναντήθηκε το κομβόι των δεκάδων πούλμαν από Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Κρήτη και Αιγαίο με αυτό από τη Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Ο χώρος της κατασκήνωσης με το μεράκι και τη δουλιά των οργανώσεων της Δυτικής Ελλάδας έχει μετατραπεί σε στοιχειώδες οργανωμένο κάμπινγκ (με καντίνα, ιατρείο, χώρους υγιεινής), έτοιμο να δεχτεί χιλιάδες κατασκηνωτές. Εκεί έφτασαν σταδιακά από το πρωί και τα «καραβάνια» από Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κόκκινες σημαίες καρφώθηκαν πάνω στα λιόδεντρα, «ανυπότακτα» λάβαρα και πανό απλώθηκαν από άκρη σ' άκρη για να καταγγείλουν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και τους υπηρέτες της, όλους αυτούς που κουρελιάζουν τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας.

Συμβολισμός με σημασία

Ενα τεράστιο γκράφιτι δέσποζε στο χώρο της κατασκήνωσης φιλοτεχνημένο από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Κορινθίας της ΚΝΕ που στηλίτευε την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μέσα σ' ένα μαύρο φόντο που συμβόλιζε το θάνατο και την καταστροφή που σκόρπισαν οι φονιάδες με το πρόσφατο μακελειό στη γειτονιά μας, αναγραφόταν: «όχι στη ΝΑΤΟική τάξη πτωμάτων, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Ενα παζλ χρωμάτων από σκηνές, τέντες, σημαίες, μουσικές και παιχνίδια συνέθεταν το νεανικό στρατόπεδο της ΚΝΕ και των φίλων της. Σε περίοπτη θέση και ο «Ριζοσπάστης», στα χέρια μελών και φίλων της Οργάνωσης, που διαβαζόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το χτεσινό πρωινό πέρασε μέσα σε μία ατμόσφαιρα κεφιού, ζωντάνιας και δροσιάς ενώ οι χιλιάδες νέοι και νέες προετοιμάζονταν για την απογευματινή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη βάση του Ακτιου. Το χτεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης διαδήλωση και συγκέντρωση στην πόλη της Λευκάδας, καθώς και συναυλία με τους Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενώ το γλέντι θα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ στο χώρο της κατασκήνωσης. Η σημερινή μέρα θα είναι γεμάτη πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ από το μεσημέρι θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ