Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Εντελώς συμπτωματικά

Με τίτλο τα «ΕΛΤΑ φροντίζουν...» γράψαμε στο χτεσινό φύλλο ότι στο ταχυδρομείο στα Γιάννενα, οι υπάλληλοι μαζί με τα γραμματόσημα... ενεχείριζαν στους συναλλασσόμενους και... συστημένο 4σέλιδο προπαγανδιστικό φυλλάδιο του υποψήφιου νομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηεφραιμίδη. Η διοίκηση του ΕΛΤΑ - είναι αλήθεια με «αστραπιαία» ταχύτητα - μας ενημέρωσε με επιστολή ότι «ο εν λόγω υποψήφιος επέλεξε την υπηρεσία "Επίδοση Αντικειμένων Χωρίς Παραλήπτη", η οποία εκτελείται είτε από τους διανομείς κατ' οίκον, είτε από τις θυρίδες των καταστημάτων, σύμφωνα με σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών που έχει υπογραφεί εκ των προτέρων».

* * *

Για τι άλλο ουσιώδες μάς ενημέρωσε; Οτι «παρ' όλα αυτά τα ΕΛΤΑ έχουν εκδώσει σχετική οδηγία σύμφωνα με την οποία δε θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα διακίνησης εκλογικού υλικού από τις θυρίδες, δεδομένου ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι και κατάλληλες ταχυδρομικές υπηρεσίες για την πλήρη κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών των υποψηφίων».

Πότε εκδόθηκε η σχετική οδηγία; Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά αρμοδίως με τα ΕΛΤΑ και ενημερωθήκαμε, ότι η σχετική οδηγία, εντελώς «συμπτωματικά» εκδόθηκε... χτες το πρωί! Εκδόθηκε δηλαδή την ίδια μέρα που δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ. Ε, με κάτι τέτοιες... συμπτώσεις, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι γίνονται λίαν καχύποπτοι. Και με το δίκιο τους.

Αγωγός ψηφοθηρίας

«Μαχητικά και διακριτικά αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό σημειώνει, σε... άπταιστα ελληνικά στο ιλουστρασιόν φυλλάδιό της η Χαρίκλεια Νικολοπούλου, νυν αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση της ΝΔ. Ο λόγος που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα είναι απλός και συγκεκριμένος: Το εν λόγω ιλουστρασιόν φυλλάδιο «βρέθηκε» - διακριτικά πάντα - σε φάκελο (υπάρχουν πολλοί) του Δήμου Μεταμόρφωσης για υπόθεση που αφορά ικανοποίηση αιτήματος των κατοίκων για κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

* * *

Η εκμετάλλευση ενός λαϊκού προβλήματος για ψηφοθηρικούς λόγους είναι πλέον εμφανής και χωρίς αμφιβολία χαρακτηρίζει το συνδυασμό με τον οποίο κατέρχεται στις εκλογές η υποψήφια. Πού να ήξεραν όμως οι πολίτες της Μεταμόρφωσης ότι ένα αγωγό ομβρίων υδάτων, θα μπορούσαν να τον μετατρέψουν προεκλογικά σε αγωγό που θα μεταφέρει ψήφους στην καταβόθρα του δικομματισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ