Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΛΜΟ

υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα με την «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση»

-- Δίνεται μια «μάχη» κυρίως από το δικομματισμό να πείσει ότι οι επικείμενες εκλογές αφορούν τα τοπικά προβλήματα και μόνο. Ποιο το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής σας;

-- Εμείς αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα μιας γενικότερης αλλαγής συσχετισμών στη Βουλή, στα Συνδικάτα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως προϋπόθεση για ισχυρή αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, για νέες κατακτήσεις και δικαιώματα σε όφελος των εργαζομένων. Αγωνιζόμαστε για να αποκαλύψουμε τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, τις πολιτικές που οδηγούν στη συνεχή οικονομική δυσχέρεια τη λαϊκή οικογένεια, στην αφαίρεση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας, του Πολιτισμού.

Οσο θα προωθούνται οι στόχοι μας και θα δυναμώνει η λαϊκή αντεπίθεση, θα μεγαλώνουν και οι ελπίδες των εργαζομένων του Βύρωνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, με ελεύθερους χώρους, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήριο, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημιουργία υποδομών πάρκιγκ, καθαριότητα κλπ. Διεκδικούμε έργα που θα εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και όχι τους μεγαλοεργολάβους. Διεκδικούμε πάγωμα των δημοτικών τελών και σταδιακή κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Διεκδικούμε τα οφειλόμενα από το κράτος στο λαό του Βύρωνα, που ανέρχονται στο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

-- Πώς κρίνετε την πολιτική των άλλων υποψήφιων συνδυασμών;

-- Ο νυν δήμαρχος (ΝΔ) ήταν ο πρώτος που προσπάθησε μαζί με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης να εφαρμόσει τον «εθελοντή αστυνομικό» και απέτυχε προσκρούοντας στη λαϊκή αντίδραση. Προσλαμβάνει εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Εφαρμόζει πιστά τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και κάνει δώρο στη «Μηχανική Κατασκευαστική» την περιουσία του βυρωνιώτικου λαού. Παραχώρησε την πλατεία και το πάρκιγκ του Καρέα για 25 χρόνια, δεν έχει δεσμεύσει (μέσα σε τέσσερα χρόνια) ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου, αλλά δώρισε ήδη στους μεγαλοεργολάβους τους χώρους που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, που στηριζόταν από το ΚΚΕ.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ προτείνει τις δικές του εκδοχές της ίδιας πολιτικής στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Ο υποψήφιος του ΣΥΝ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για αντιλαϊκή πολιτική, όταν στο διπλανό Δήμο του Ζωγράφου - όπως και σε άλλους Δήμους και Νομαρχίες - συνεργάζονται. Οταν στην ΚΕΔΚΕ έχουν συμφωνήσει με όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ