Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΑΣ
Οι νέοι να ψηφίσουν ανυπότακτα

Ο Γιάννης Ζιώγας

Motion Team

Ο Γιάννης Ζιώγας
«"Εσείς δεν είστε ζήτουλες να πάτε παρακαλώντας". Εχετε τη δύναμη, ξέρετε τον αντίπαλό σας, έχετε συμφέρον να στηρίξετε μαζικά το ψηφοδέλτιο της αγωνιστικής συνεργασίας και προοπτικής, το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ».

Μ' αυτά τα λόγια, αξιοποιώντας και το στίχο του ποιητή, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, απευθύνθηκε στους εκατοντάδες νεολαίους που χτες το βράδυ έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της ΝΑΣ στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ. Ηταν μια εκδήλωση για τη νεολαία, η οποία σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη σταθερή δουλιά, στη ζωή με αξιοπρέπεια. Και ο Γ. Ζιώγας κάλεσε τη νέα γενιά να μη σκύψει το κεφάλι, να «κάνει την αγανάκτηση πείσμα για δράση», γιατί μετά τις εκλογές η επίθεση θα ενταθεί, και θα πρέπει να απαντήσει με νέους, πιο οξυμένους, πιο ζόρικους, αγώνες.

«Ζητάμε να γυρίσετε την πλάτη στους θύτες», είπε ο Γ. Ζιώγας, και εξήγησε πως οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, που έβγαλαν στο δρόμο του αγώνα χιλιάδες φοιτητές, η συνολική επίθεση που δέχεται η νέα γενιά στη μόρφωση, στη δουλιά, στη διασκέδαση, στη ζωή της, είναι συνέπεια της πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις πλάτες του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, που, όπως είπε, «αποτελούν το φύλλο συκής του συστήματος».

Κάλεσε τους νέους να μη δώσουν συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους. «Εχετε υποχρέωση να ξεπεράσετε πιέσεις και εκβιασμούς. Να κάνετε το αποφασιστικό βήμα δυναμώνοντας τη ΝΑΣ, η οποία συμπεριλαμβάνει στις γραμμές της αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη στον αγώνα και θα ενισχύσει την αντίσταση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα», είπε ο Γ. Ζιώγας. Ομως, δε σταματάμε εδώ, πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε πολιτικές συνειδήσεις για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και στην ΤΑ και στο εργατικό κίνημα, παντού, ώστε να βάλουμε πλώρη για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία».


Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση

Motion Team

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ