Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πολιτική που αβαντάρει τους καταπατητές

«Η παρένθεση της τετραετίας αυτής της δημοτικής αρχής πρέπει να κλείσει», τονίζει η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης», που με επικεφαλής τον Γ. Γιώγο δηλώνει ότι θα βάλει τέρμα στο «ξεπούλημα» των ελεύθερων χώρων

«Μπάτε σκύλοι αλέστε». Αυτό το σύνθημα δίνει η σημερινή δημοτική αρχή της Πετρούπολης προς τους καταπατητές, οι οποίοι διεκδικούν ελεύθερους χώρους που προορίζονται να γίνουν πνεύμονες πρασίνου. Για παράδειγμα, πριν μια βδομάδα περίπου γνωστοί καταπατητές της πόλης, αξιοποιώντας την εγκληματική απραξία και συνενοχή της δημοτικής αρχής, «ξαναχτύπησαν», βάζοντας μπροστά τις μπουλντόζες για να κάνουν εργασίες διαμόρφωσης στο χώρο του παλιού λατομείου Γάτου - Παγουλάτου, έκτασης 83,5 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Η απόπειρα αυτή, που συνιστά πράξη νομής στο συγκεκριμένο χώρο, σταμάτησε έγκαιρα χάρη στην άμεση αντίδραση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πετρούπολης», του υποψήφιου δημάρχου Γ. Γιώγου και τη βοήθεια της αστυνομίας. Οι καταπατητές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις, το 2002, του Στ. Βλάχου αφορούσε στο συγκεκριμένο χώρο και την «αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος με την προοπτική μετατροπής του σε χώρο πρασίνου».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ενταγμένος στο ρυμοτομικό σχέδιο της Πετρούπολης από το 1970 με το χαρακτηρισμό «άλσος». Το 1999, επί δημαρχίας Γ. Γιώγου, με αφορμή διεκδικήσεις ιδιωτών, χαρακτηρίστηκε από το δασαρχείο ως δημόσια - δασική αναδασωτέα έκταση (αρ. απόφασης 4878/20-12-1999). Το 2001 οι ιδιώτες που διεκδικούσαν το χώρο προσέφυγαν κατά της απόφασης του 1999 και ζήτησαν το χαρακτηρισμό της έκτασης ως αγροτικής, δηλαδή ιδιωτικής. Η αίτηση απορρίφθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή (αρ. απόφασης 21/2001) μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής του Γ. Γιώγου. Το 2004, επί δημαρχίας Βλάχου, οι ιδιώτες προσέφυγαν στο Εφετείο και πέτυχαν να εκδοθεί η απόφαση, με την οποία η έκταση αυτή ορίζεται ως αγροτική, δηλαδή ιδιωτική. Σ' αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Πετρούπολης ήταν απών, δεν παραβρέθηκε δηλαδή για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Ομως, υπάρχει και συνέχεια. Γι' αυτή την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε καν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ...«δημοκρατικό» πνεύμα της δημοτικής αρχής, η οποία δεν προσέφυγε δικαστικά στο ΣτΕ προκειμένου να ανατραπεί. Απλά μπήκε στο συρτάρι.

Σε σχετική ερώτηση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή, η απάντησή της - η οποία ήρθε μετά από τέσσερις μήνες - ήταν ότι ο Δήμος Πετρούπολης δεν έχει έννομο συμφέρον και η υπόθεση αυτή αφορά σε αντιδικία μεταξύ του δημοσίου και κάποιων ιδιωτών! Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι κάτοικοι της Πετρούπολης δεν έχουν «έννομο συμφέρον» να έχουν μια τέτοια δημοτική αρχή, που συναινεί στην παράδοση μιας μεγάλης έκτασης που προοριζόταν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ