Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Να κατασκευαστούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα

Να ξεκινήσουν αμέσως και χωρίς άλλη χρονοτριβή τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της καμένης από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού Χαλκιδικής, ώστε να αποφευχθεί μία νέα καταστροφή. Αυτό ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης.

Κάτοικοι και μαζικοί φορείς του Δήμου Παλλήνης Νομού Χαλκιδικής - αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ - καταγγέλλουν ότι μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, δεν άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην καμένη περιοχή (50.000 στρέμματα). Επίσης σημειώνει ότι αμέσως μετά την πυρκαγιά και μετά από ολιγόλεπτη βροχόπτωση, προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές.

Επειδή, λοιπόν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εκτεταμένες πλημμύρες, ενόψει του επικείμενου φθινοπώρου και χειμώνα - τονίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης - πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ηδη - επισημαίνει - πολλοί συνεταιρισμοί δασεργατών (Αρναίας, Σταυρού κλπ.) έχουν στείλει υπομνήματα και είναι έτοιμοι, σε συνεργασία και με την ευθύνη των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών Χαλκιδικής, να αρχίσουν το έργο της κοπής των δέντρων και της δημιουργίας των κατάλληλων έργων.

Τέλος ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς: Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν, ποια αντιπλημμυρικά έργα και πότε θα κατασκευαστούν στην καμένη περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ώστε να μην υπάρξουν νέες καταστροφές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ