Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Προϋπολογισμός που πλήττει τα λαϊκά στρώματα

Αξίζει να καταδικαστούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές, που, δεκαετίες τώρα, πολλαπλασιάζουν τα βάσανα για τα λαϊκά στρώματα τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο. Ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, το οποίο και χαρακτήρισε «αντιλαϊκό» με «αντεργατική κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνέχεια και τομή ταυτόχρονα αντίστοιχων προϋπολογισμών που κατέθεταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με έντονο αντιλαϊκό χαρακτήρα και αντεργατικό προσανατολισμό. Η αύξηση της φορολόγησης για τα λαϊκά εισοδήματα και τα φυσικά πρόσωπα και η αντίστοιχη μείωση για τις ανώνυμες εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα, εκφράζονται στον προϋπολογισμό».

Οπως πρόσθεσε, «υπογραμμίζεται αυτή η λογική του κρατικού προϋπολογισμού απ' το ότι περιορίζονται τα κονδύλια για τις κοινωνικές δαπάνες ή δεν αντανακλούν τις σύγχρονες απαιτήσεις».

Στην ΕΡΤ

Χτες, ο Γ. Μαυρίκος περιόδευσε στην ΕΡΤ και συνομίλησε με εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με διαφορετικές «ταχύτητες» και δικαιώματα. Για το θέμα αυτό, υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή «θίγει την αξιοπρέπεια του καθενός μας» και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη γενικότερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Τον Γ. Μαυρίκο συνόδευε και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ, Γιώργος Πενταράκης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ, ο οποίος υπογράμμισε πως «ίδια πολιτική είναι αυτή που γεννά τα προβλήματα στη δουλιά και στη γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ