Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Δώστε τους ένα καλό μάθημα»

Σημαντικές παρεμβάσεις για την Παιδεία και τον Πολιτισμό από το συνδυασμό «Πειραιάς Αναγέννηση»

Την πρόταση για τον Πολιτισμό παρουσίασε χτες ο συνδυασμός στο Δημοτικό Θέατρο
Την πρόταση για τον Πολιτισμό παρουσίασε χτες ο συνδυασμός στο Δημοτικό Θέατρο
Στο «φουλ» δουλεύουν οι δυνάμεις του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», για να φτάσει το μήνυμα της αντίστασης και αντεπίθεσης με «ψήφο και με αγώνα» σε ολόκληρο τον Πειραιά. Χτες, η δημοτική παράταξη με δύο δυναμικές παρεμβάσεις, το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου στα σκαλιά του εγκαταλειμμένου, ετοιμόρροπου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έδωσαν τη δική τους απάντηση απέναντι στην Παιδεία - εμπόρευμα και στον Πολιτισμό της ...«αγελάδας», καλώντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να πάρουν θέση γι' αυτά μπροστά στην κάλπη.

Χειροκροτήματα στα αμφιθέατρα, συγκεντρώσεις σε κάθε όροφο, πηγαδάκια στους διαδρόμους. Η παρουσία χτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας δημάρχου Πειραιά, και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Απόστολου Γκλέτσου «τάραξε τα νερά».

Τόσο, ώστε ένας φοιτητής που καθόταν στο «τραπεζάκι» της ΠΑΣΠ να παραδεχτεί εκεί μπροστά στους συμφοιτητές του: «Εχετε δίκιο. Καλά θα ήταν στις τοπικές εκλογές να ψηφίσουμε εσάς. Θα ήταν μια πρώτη σπίθα»!

«Αν δε συμφωνείτε με τα Πανεπιστήμια - επιχειρήσεις, με τη βάση του 10 και θέλετε πραγματικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και πτυχία με αντίκρισμα, τότε να ψηφίσετε αυτούς που ήταν μαζί σας στους αγώνες. Να πείσετε και τους γονείς σας ό,τι και αν έχουν ψηφίσει, να κάνουν τώρα το βήμα», είπε η Ελπ. Παντελάκη, ενώ ο Απ. Γκλέτσος τούς κάλεσε να δείξουν μέσα από την κάλπη ότι είναι κόντρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ότι δε θέλουν Παιδεία συνδεδεμένη με τους επιχειρηματίες.

Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα

Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
«Ο πολιτισμός είναι λαϊκό δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα»! Αυτό τόνισε χτες η Ελπ. Παντελάκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τόπος της συνέντευξης τα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου. Και επιλέχθηκε αυτό το σημείο γιατί ακριβώς το Δημοτικό Θέατρο, το σύμβολο τέχνης, πολιτισμού και εξέλιξης της πόλης και ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια της χώρας «ψυχορραγεί»! Εχει εγκαταλειφθεί, ώστε να «πέσει στα μαλακά» η προωθούμενη παράδοσή του, σε κάποιον από τους ομίλους επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται είτε από τον Χρ. Αγραπίδη της ΝΔ, είτε από τον Π. Φασούλα του ΠΑΣΟΚ!

Η Ελ. Παντελάκη επισήμανε ότι η εικόνα του Δημοτικού Θεάτρου, το 0,6% που δίνεται σ' αυτόν τον τομέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, η προώθηση της υποκουλτούρας και αποβλάκωσης, αντανακλά τι σημαίνει πολιτισμός για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους τους στην ΤΑ. Ενώ ανέφερε και τις ευθύνες του ΣΥΝ και του υποψηφίου του στον Πειραιά, με την ένοχη σιωπή του. Τόνισε ακόμα ότι ο πολιτισμός είναι αλληλένδετος με τη βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης, της νεολαίας. Κατέθεσε τις προτάσεις του συνδυασμού για Δημοτικό Θέατρο λαϊκή περιουσία και για την πραγματική ανάπτυξη του πολιτισμού. Και απαίτησε το κτίριο όπου έγινε το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ) να αποτελέσει μνημείο Τέχνης και Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Ελ. Παντελάκη επισήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο, οι άνθρωποι που συμμετέχουν, είναι όλοι «πρόσωπα λαμπερά, γιατί φωτίζουν το δρόμο του αγώνα». Αναφερόμενη δε στη συμμετοχή του Απ. Γκλέτσου, είπε: «Εμείς του ζητήσαμε να είναι εδώ στον Πειραιά, να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε και τους στόχους του αγώνα μας, γι' αυτό είναι σήμερα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Πειραιάς Αναγέννηση". Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγει το συμπέρασμα. Ο Πειραιάς δεν αλλάζει σελίδα αν φύγει ο Αγραπίδης και έρθει ο Φασούλας. Ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα, εάν οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια τους γυρίσει μαζικά την πλάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ