Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Αγώνας για να φύγει ο σταθμός της ΔΕΗ

Η μόνη παράταξη που συμπαραστέκεται στους κατοίκους - τώρα και πάντα - είναι η «Δημοκρατική Ενότητα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Συρίγο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Απ. Συρίγος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Απ. Συρίγος
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι κάτοικοι του Ανω Κορυδαλλού το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τον υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους! Τη συγκέντρωση συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχής που συστάθηκε ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, με έμπρακτο συμπαραστάτη και μπροστάρη τη «Δημοκρατική Ενότητα» Κορυδαλλού και τον υποψήφιο δήμαρχο, Απόστολο Συρίγο. Οι αγώνες αυτοί ήταν που έφεραν και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ότι ο υποσταθμός είναι παράνομος.

Ο υποσταθμός αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής, η οποία δε δίστασε να προχωρήσει και σε ανοιχτή σύγκρουση με τους ίδιους τους δημότες! Αρχικά η ΔΕΗ ήθελε να κατασκευάσει τον υποσταθμό ακόμη πιο βαθιά στον οικιστικό ιστό, αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου, προκάλεσαν αλλαγή της χωροθέτησης, αυτή τη φορά στα λατομεία, σε χώρο μακριά από κατοικίες. Ομως η δημοτική αρχή αγνόησε τους πάντες - μεταξύ αυτών και σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου - και με τη νέα της θητεία προχώρησε στη σημερινή χωροθέτηση επί της κεντρικής οδού Ποταμού, μέσα στον οικιστικό ιστό, επικαλούμενη «ανταλλάγματα», όπως η μεταγραφή του υπόλοιπου χώρου των λατομείων στο δήμο για αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία. Ολα αυτά όμως ουδέποτε έγιναν...

Τελικά, οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2004 και έκτοτε οι κάτοικοι αγωνίζονται για απομάκρυνση του σταθμού και αλλαγή χρήσης του προς όφελος του λαού.

Ο Απ. Συρίγος σημείωσε μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ότι μπορεί να χάθηκε μια μάχη με την κατασκευή του σταθμού, αλλά τελικά «θα πετύχουμε την κατάργησή του». Πρόσθεσε ότι ο σταθμός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της πόλης και ότι η ΔΕ αντιστάθηκε εξαρχής, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, στην κατασκευή του. «Θα είμαστε κοντά σας και μπροστάρηδες στους αγώνες. Η ΔΕ, όπως πριν και τώρα και στο μέλλον, θα είναι παρούσα στους αγώνες» σημείωσε ο Απ. Συρίγος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη της οδού Ποταμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως κατήγγειλε δημόσια η Συντονιστική Επιτροπή, η δημοτική αρχή προσπαθούσε να ματαιώσει τη συγκέντρωση. Αυτή η τακτική δεν είναι άγνωστη: Ο δήμος έκανε παρέμβαση για το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά ενός πολιτιστικού συλλόγου και τριών συλλόγων γονέων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ