Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΔΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Παιδεία που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει»

Την «αποβολή» όσων στηρίζουν τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και την ανάγκη να αγωνιστούν για μια Παιδεία που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, κάλεσαν τους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές, ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Αχαΐας και ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας με τη «ΔΑΣ Πάτρα Μπροστά», κατά τη διάρκεια περιοδείας τους χτες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σε συνάντηση που είχαν με τον πρύτανη κ. Κουμπιά και τον αντιπρύτανη κ. Ραβάνη, συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία, ιδιαίτερα μετά την προώθηση της ιδιωτικοποίησής της και της διάσπασης του ενιαίου σχολικού προγράμματος. Μάλιστα, όπως τόνισαν τα δύο στελέχη της πρυτανείας, με αυτή την πολιτική που προωθείται επιτυγχάνεται φραγμός στη γνώση μαθητών και φοιτητών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης.

Αποτύπωμα αυτής της πολιτικής, επισήμανε ο Στ. Κεραμιδάς, αποτελεί και το γεγονός, για παράδειγμα, ότι φέτος στα Ζαρουχλέικα (εργατοσυνοικία της Πάτρας), το ποσοστό των αποτυχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι 52% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Καστρίτσι είναι 17%. Στη συνέχεια, περιόδευσαν στα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, του Βιολογικού και του Μαθηματικού, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ