Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Η φωνή μας να φτάσει παντού!

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
«Εντεκα μέρες μένουν μέχρι τις εκλογές, η πρότασή μας, η φωνή μας και τα ψηφοδέλτιά μας να συναντηθούν με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίοι καθημερινά συνθλίβονται από την πολιτική του δικομματισμού».

Με τα λόγια αυτά ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», έδωσε το στίγμα για τη μάχη που δίνουν αυτές τις μέρες τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Στη χτεσινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Κολωνού, μίλησε και ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, με τη ΝΑΣ.

Στον Κολωνό, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας, με τα ποσοστά της ανεργίας να είναι πολύ μεγαλύτερα από το μέσο όρο, οι δυνάμεις της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης» κάλεσαν τους παρευρισκόμενους «να κάνουν το βήμα τώρα». Αλλωστε, όπως τόνισε και ο Γ. Μαυρίκος, «στο βαθμό που θα παρουσιαστεί δυνατή η συμμαχία για την αντεπίθεση, η προσπάθεια για προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών τους θα δυσχεραίνεται. Ο καθένας από μας και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων έχουμε κάθε συμφέρον να βγουν πανίσχυρα τα ψηφοδέλτια συνεργασίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος υπερνομάρχης στην προσπάθεια που κάνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ για να πείσουν ότι τα κριτήρια πρέπει να είναι «τοπικο-αυτοδιοικητικά». «Οταν η ανεργία περισσεύει, τα ναρκωτικά αποτελούν καθημερινό βραχνά, τα νοικοκυριά στενάζουν από τα θαλασσοδάνεια, ποια είναι πρακτική αξία και πόσο μπορεί να απολαύσει ο εργαζόμενος μια φωταγωγημένη πλατεία;».

Επιπλέον, ο ομιλητής μίλησε αναλυτικά για τον κρατικό προϋπολογισμό, που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, τον οποίο χαρακτήρισε τομή στην αντιλαϊκή πολιτική, αφού περιορίζει τα κονδύλια για τις κοινωνικές δαπάνες και την ίδια στιγμή μειώνει κι άλλο τη φορολογία για τις επιχειρήσεις.

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπ. Χαλβατζής από την αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των δασκάλων και των καθηγητών: «Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τις τελευταίες μέρες μάχονται, κατεβαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται. Πώς τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση; Δεν μπορεί οι αγώνες για την Παιδεία να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, κλομπ, δακρυγόνα και σιδηρογροθιές. Η κυβέρνηση, στην ουσία, αντιμετωπίζει τους αγώνες έτσι όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Μόνο η ανάπτυξη συντονισμένης, οργανωμένης πάλης του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος μπορεί να προωθεί λύσεις για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

«Οι εργαζόμενοι, συνέχισε ο ομιλητής, έχουν κάθε λόγο να καταδικάσουν την πολιτική του δικομματισμού, να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΝ». Οπως σημείωσε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα τρία αυτά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους προώθησαν τη φορολόγηση, την ανταποδοτικότητα. Τη μετέτρεψαν σε ισχυρό μοχλό για να προωθηθεί η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, η μερική απασχόληση και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, «που δίνουν μισή δουλιά, μισή αμοιβή, που προσφέρουν μισή ζωή».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μπουζάνης, Κώστας Γιαννόπουλος και Γιώργος Αδαμίδης.


Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ