Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταχυδακτυλουργίες...

"Θαμμένο" είχαν, στην πλειοψηφία τους, οι χτεσινές εφημερίδες το θέμα των προχτεσινών εξελίξεων στη ΓΣΕΕ, οι οποίες αλλάζουν εν πολλοίς το σκηνικό σε ό,τι αφορά το διαβόητο "κοινωνικό διάλογο", καθιστώντας τον ουσιαστικά ένα μεγάλο φιάσκο, αφού στη σημερινή φιέστα την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση θα ...εκπροσωπήσει μόνο η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης!

Στις εξαιρέσεις, η "Καθημερινή", η οποία, αφού - ορθά - διαπιστώνει στον τίτλο της ότι αυτές οι εξελίξεις θέτουν "υπό αίρεση το διάλογο", κατακεραυνώνει όλες τις παρατάξεις που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στη σημερινή φιέστα! Ούτε η ΠΑΣΚΕ δεν ξεφεύγει από την κριτική της, γιατί - λέει -"θέτει εκ των προτέρων όρους που δυσχεραίνουν τη συζήτηση"!

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το συμπέρασμα: Για όλα αυτά φταίει ο "κομματικοποιημένος συνδικαλισμός"! Δηλαδή, ο "ακομμάτιστος" συνδικαλισμός, κατά την "Καθημερινή", επιβάλλει τη συμμετοχή και μάλιστα τη συμμετοχή άνευ όρων - ακόμα και όταν αυτοί οι όροι προβάλονται προσχηματικά - σ' ένα "διάλογο" τον οποίο, όπως γίνεται, οι μόνοι που τον έχουν ανάγκη είναι η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι ως άλλοθι για την επιβολή των ειλημμένων αποφάσεών τους! Αυτό, όμως, δεν είναι "ακομμάτιστος" συνδικαλισμός. Είναι κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, στην πιο κλασική και ακραία μορφή του. Και, βεβαίως, το ξέρει πολύ καλά αυτό η "Καθημερινή". Αλλωστε, γι' αυτό και πολύ συνειδητά το υποστηρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ