Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα καταδίκης από τη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ξεκίνησε χτες το απόγευμα με εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, η πανεξόρμηση της Συντονιστικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιων Σωματείων που γίνεται με στόχο να αποκαλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενο του ψευδεπίγραφου "κοινωνικού διαλόγου" και να σταλεί μήνυμα αντίστασης σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των νέων αντεργατικών μέτρων της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης και της ΕΕ.

Με κεντρικό πυρήνα τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,ξεκινάνε από σήμερα εξορμήσεις των εργαζομένων σε κεντρικά σημεία των συνοικιών με το ενημερωτικό υλικό που κυκλοφόρησε το Συνδικάτο αλλά και η ΣΕ Σωματείων. Σήμερα στις 7 το απόγευμα δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη της πόλης θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στο χώρο της Καμάρας.Λίγο νωρίτερα το απόγευμα θα ξεκινήσουν αντίστοιχες δραστηριότητες στις Συκιές, στους Αμπελόκηπους και την Καλαμαριά.

Τα συνδικάτα Οικοδόμων, Δέρματος, Εμποροϋπαλλήλων, Καπνεργατών, Επισιτισμού, Χημικής Βιομηχανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οδηγών Φορτηγών, Οδηγών Περιφερειακών Δήμων, Τεχνικών Ανελκυστήρων, εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, Μετάλλου, Τύπου και Χάρτου,σε κοινή ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι "στα 19 σημεία - φωτιά του "κοινωνικού διαλόγου" που καθόρισε η κυβέρνηση, φανερώνεται η ουσία της απάτης. Ολα τα εργασιακά δικαιώματα βγαίνουν στο σφυρί, όπως ζητούσαν χρόνια τώρα οι βιομήχανοι. Η εργατική τάξη δεν έχει καμία σχέση με αυτή την απάτη και όσους την προωθούν. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει άλλοθι για τη σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική".

Την αντίθεσή της στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τον "κοινωνικό διάλογο", εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης και προειδοποιεί ότι θα αντισταθεί δυναμικά σε κάθε προσπάθεια για αφαίρεση δικαιωμάτων.

Οι κομμουνιστές ενημερώνουν

Σήμερα στις 6 το πρωί, κλιμάκιο της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας της ΚΟΘ του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει μαζική εξόρμηση στο Βαρδάρι, ενώ στη συνέχεια στις 9.30 το πρωί θα επισκεφτεί τη ΜΕΛ. Στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ με δεκάδες συνδικαλιστές, θα περιοδεύσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας - της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης - και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους και το διοικητικό προσωπικό, ενώ στις 3.30 θα πραγματοποιήσει εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Δεδέλογλου, προκειμένου να μοιράσει το ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους της επιχείρησης την ώρα που σχολάνε από τη δουλιά, γιατί απαγορεύτηκε στο κλιμάκιο του Κόμματος να μπει στο χώρο του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ