Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Μανιφέστο" Αβραμόπουλου

Με ένα τρισέλιδο "μανιφέστο", μέσα από το οποίο αξιώνει να υπάρχει "ένα ελάχιστο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας, αδιατάρακτο για ικανό μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα", με δημόσια, μάλιστα, σχετική τοποθέτηση όλων των κομμάτων, παρενέβη χτες - διά μέσου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων όπου προεδρεύει - στην κυβερνητική απατεωνιά του "κοινωνικού διαλόγου", ο φέρων - προς το παρόν μόνον αυτόν - τον τίτλο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος.

Με το τρισέλιδο κείμενο που παρουσιάζεται ως "θέσεις της ΚΕΔΚΕ" (σ.σ. άγνωστο το πότε, πού και ποιο θεσμικό όργανο συνεδρίασε για να παράγει αυτές τις θέσεις) απορρίπτονται, μεν, τα 19 σημεία που έθεσε ως "βάση διαλόγου" η κυβέρνηση, ταυτόχρονα, δε, προβάλλεται με αυστηρή φωτογραφική διάταξη ένα καθαρά αμερικάνικου τύπου μοντέλο ανάπτυξης και κρατικής δομής. Ζητείται από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ως προϋπόθεση διαλόγου για το τρίπτυχο που θέτει η "Λευκή Βίβλος" (ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, απασχόληση), για τη ριζική, δηλαδή, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατάργηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω: "Σταθερές και ευδιάκριτες πολιτικές που είτε αμέσως είτε εμμέσως επηρεάζουν το θέμα(π.χ. Εξωτερική και αμυντική πολιτική, Ασφάλεια της χώρας. Ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τρίτες χώρες. Περιορισμός, διατήρηση, η μείωση του δημόσιου τομέα. Απόλυτη ελευθερία ή ρύθμιση του τομέα της ιδιωτικής οικονομίας. Δημοσιονομικές προσαρμογές. Αναδιανομή εθνικού πλούτου. Εθνική και επιμέρους φορολογικές πολιτικές κλπ.).

Τέλος, για να βρίσκεται και εντός κλίματος, ο συντάκτης των θέσεων της ΚΕΔΚΕ, ζητά να αναλάβει ρόλο συντονιστικού οργάνου στο "διάλογο" η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ