Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Οι νέοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση

Κάλεσμα προς τους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στη Μαραθώνια Πορεία της Κυριακής, που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα, απευθύνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

"Βαδίζουμε, τονίζεται στο κάλεσμα, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και διαδηλώνουμε:

  • Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος στην Αλβανία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ -Γερμανία.
  • Κύπρος ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη.
  • Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά".

Η Νεανική Δράση τονίζει στο κάλεσμά της:

"Νέοι και νέες, οι λαοί βρίσκονται για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Το ΝΑΤΟ αυτοανακηρύσσεται κυρίαρχος των πάντων και με τις στρατιωτικές του δυνάμεις επεμβαίνει και επιβάλλει τα συμφέροντά του. Η ειρήνη και η ασφάλεια του πλανήτη καθημερινά απειλούνται:

Ανοιχτές επεμβάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην Αλβανία, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα πνίγονται στο αίμα, εκατομμύρια πρόσφυγες, πεινασμένοι και νεκροί από τις εμφύλιες διαμάχες στις αφρικανικές χώρες.

Η χώρα μας, πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές του ΝΑΤΟ, στέλνει εκστρατευτικά σώματα στη Βοσνία, στην Αλβανία, μετατρέπει σταδιακά τον ελληνικό στρατό από εθνικό σε μισθοφορικό, ιδρύονται νέα στρατηγεία (Λάρισα) και διατηρούνται παλιά, φεσώνει τον ελληνικό λαό με 4 τρισ. δραχμές για εξοπλιστικά προγράμματα με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής, η Κύπρος και το Αιγαίο οδηγούνται στη διχοτόμηση.

Πενήντα δύο χρόνια μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με τη νίκη των λαών ενάντια στο φασισμό, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό που μοιάζει τρομακτικά με εκείνο της νέας τάξης πραγμάτων που διακήρυττε ο Χίτλερ. Τότε όπως και τώρα, νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού ή με άλλα λόγια, ο νόμος της ζούγκλας.

Κόντρα σ' αυτά οι νέοι δίνουν τη δική τους απάντηση:

- Αρνούνται να κληρονομήσουν ένα μέλλον με πολέμους και βία.

- Αρνούνται να γίνουν τροφή για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

- Δυναμώνουν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, παλεύουν για την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ