Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"CIA κατά Τσε"

Την ερχόμενη Τρίτη η παρουσίαση του νέου βιβλίου για το μεγάλο επαναστάτη, στο βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής"

Στην παρουσίαση του βιβλίου των Α. Κουπούλ και Φ. Γκονσάλες,"CIA κατά Τσε" καλεί η "Σύγχρονη Εποχή" την Τρίτη 20 Μάη στις 7.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο της (Μαυροκορδάτου 3).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Κώστας Τουμασάτος,δικηγόρος, γενικός γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και ο Παύλος Αλέπης,δημοσιογράφος. Επίσης στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει η κόρη του Τσε, Aleida Guevara March.

Με την αφορμή αυτή η "Σύγχρονη Εποχή", εξέδωσε για το νέο αυτό βιβλίο το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

"Το βιβλίο "CIA κατά Τσε" ρίχνει φως σε μια σειρά λεπτομέρειες γύρω από τη σύλληψη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία, τις τελευταίες ώρες του, πώς και από ποιους πάρθηκε η απόφαση για τη δολοφονία του, πού κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα το πτώμα του, το ρόλο που έπαιξαν μια σειρά πράκτορες της CIA κυρίως κουβανικής καταγωγής, αλλά και την ηρωική πάλη των εργαζομένων και φοιτητών και τον αντίκτυπο που είχε η δολοφονία αυτή στους αγώνες τους.

Κυρίως όμως φέρνει στην επιφάνεια το ρόλο της CIA εκείνη την εποχή και τις ανοιχτές επεμβάσεις της στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας, τις αντιθέσεις που υπήρχαν στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης της Βολιβίας, αντιθέσεις που οξύνθηκαν στο έπακρο μετά τη δολοφονία του Τσε και οδήγησαν σε πραξικοπήματα, σφαγές, δολοφονίες, απόπειρες, συλλήψεις και καταδίκες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης, αλλά και όσων ενέχονταν με τον έναν ή άλλο τρόπο στη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, ώστε να κλείσουν όλα τα επικίνδυνα στόματα.

Το βιβλίο αποτελεί συμπύκνωση μιας 10χρονης έρευνας και μελέτης των γεγονότων αυτών από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου, που με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα παρουσιάζουν τον τρόπο που έφτασε το "Ημερολόγιο του Τσε στη Βολιβία" στα χέρια της Κουβανικής Επανάστασης, πώς εκδόθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε μια σειρά χώρες και αποκαλύπτει το λόγο που από αυτή την πρώτη έκδοση έλειπαν 13 σελίδες.

Το κείμενο είναι γραμμένο με τρόπο ζωντανό, άμεσο, γρήγορο που πολλές φορές κόβει την ανάσα και μεταδίδει στον αναγνώστη την ίδια την ταχύτητα των γεγονότων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ