Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διέξοδος και προοπτική στη νεανική αντεπίθεση

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Στις 18-21 του Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι κεντρικές εκδηλώσεις, πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συνάντηση νέων, με αποκλεισμό της αμερικανικής βάσης της Σούδας στις 4-6 Ιούλη

"Την Κυριακή 25 Μάη πραγματοποιήθηκε η 2η Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία ασχολήθηκε με τη δουλιά της Οργάνωσης για το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει με τις εκδηλώσεις του σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Το ΚΣ κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Οι εργασίες του Συνεδρίου, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, τη συσπείρωση και την απαιτητικότητα που το χαρακτήρισαν, έδωσαν νέα ώθηση στην Οργάνωση, ανέδειξαν τις δυνατότητες και τη δυναμική της ΚΝΕ.

Η καθολική αποδοχή των Θέσεων, σε συνδυασμό με τη δουλιά που έγινε στην προσυνεδριακή περίοδο, έχει δημιουργήσει ένα καλό έδαφος για την αφομοίωση, μέσα στη δράση, της Απόφασης του 7ου Συνεδρίου. Στην Απόφαση του Συνεδρίου εκτιμούμε το χαρακτήρα και τους στόχους της επίθεσης που γίνεται στη νεολαία από την κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ. Στο έδαφος αυτής της επίθεσης εστιάζουμε την ανάγκη να ξεδιπλωθεί η νεανική αντεπίθεση, με στόχους και αιτήματα πάλης, με προσανατολισμό σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Βρίσκεται σε εξέλιξη συντηρητική επέλαση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των νέων. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί σε Βαλκάνια - Αιγαίο - Κύπρο.

Εντείνεται ο αυταρχισμός, ολοκληρώνεται η εφαρμογή της Σένγκεν. Η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης σερβίρεται με την επιχείρηση "κοινωνικού διαλόγου", με τα καλέσματα συναίνεσης, με την ιδεολογική τρομοκρατία του μονόδρομου.

Στο κέντρο της προσοχής μας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη και γενίκευση τωναγώνων του νεολαιίστικου κινήματος απέναντι σε αυτήν την επίθεση, βρίσκονται:

  • Αντίσταση στη νομιμοποίηση των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων.
  • Αντιπάλεμα των ρυθμίσεων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Οργάνωση του αγώνα στους χώρους κατάρτισης.
  • Συσπείρωση και πάλη ανέργων, ειδικά στους νομούς Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

Η αντεπίθεση που πρέπει να ξετυλιχτεί σε όλους τους χώρους, θέλει ετοιμασία και σχέδιο. Θέλει ανάδειξη προβλημάτων, ένταση της ενημέρωσης, προβολή αιχμηρών αιτημάτων και πολιτική ζύμωση.

2. Το Φεστιβάλ πρέπει να αξιοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Να αναδειχτούν τα μέτωπα πάλης, να αναδειχτεί η ενότητα των προβλημάτων, οι αιτίες που τα γεννούν. Να προβληθεί η δική μας διέξοδος, η προοπτική του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου.

Η φεστιβαλική δραστηριότητα είναι μια πορεία επικοινωνίας της ΚΝΕ με μεγάλα τμήματα νέων. Προβάλλουμε τις Θέσεις μας, την Οργάνωσή μας, διευρύνουμε την επιρροή μας. Δημιουργούμε μαζί με τους νέους, αναδείχνουμε τη δύναμη της συλλογικότητας. Καλλιεργούμε την αξία της πάλης για όσα μας ανήκουν. Μέσα από αυτή τη διαδρομή πολλαπλασιάζονται τα κανάλια επαφής του ΚΚΕ με τη νέα γενιά, μεγαλώνει η ελκτική ικανότητα της ιδεολογίας μας.

Η πολιτική διάσταση των εκδηλώσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται με το ίδιο ενδιαφέρον που δίνουμε στην προβολή της πολιτικής μας.

3. Συνεχίζουμε και φέτος την πετυχημένη διαδρομή των αντιιμπεριαλιστικών συναντήσεων της ΚΝΕ, με τον αποκλεισμό της αμερικανικής βάσης της Σούδας, στις 4-5-6 Ιούλη.

Το συγκρότημα των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων στη Σούδα της Κρήτης είναι η κατ' εξοχήν περιοχή της χώρας όπου φαίνονται χειροπιαστά τα δεσμά της εξάρτησης και της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Αποτελεί το στρατιωτικό εγκέφαλο της παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλη τη Μεσόγειο.

Επιδιώκουμε, μέσω και αυτής της μορφής, να δυναμώσει η συνολικότερη δράση της ΚΝΕ, μέσα στη νεολαία, ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

4. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" το ΚΣ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν:

  • Εκδήλωση αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης, στην Αθήνα, με την ευκαιρία της αναχώρησης της αντιπροσωπείας για το 14ο ΠΦΝΦ στην Κούβα.
  • Εκδήλωση στην Αθήνα με το τέλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου, με καλεσμένη όλη την ομάδα της Κούβας.

5. Η κορύφωση του 23ου Φεστιβάλ θα είναι το κεντρικό 4ήμερο στην Αθήνα, στις 18-19-20-21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

6. Η μεγάλη επιχείρηση νομιμοποίησης της ελεύθερης χρήσης των ναρκωτικών, της οποίας ηγήθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου, σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης στη νεολαία για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων και την υποταγή της.

Αμεση και αποφασιστική πρέπει να είναι η απάντηση της νέας γενιάς, κόντρα στους "εκσυγχρονιστές" σπόνσορες της ναρκοϋποταγής, δυναμώνοντας τη συλλογική της δράση και τους αγώνες της, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για όλα όσα της ανήκουν, για τη ζωή και το μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ