Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεντώνει το σκοινί η κυβέρνηση

Τεντώνει το σκοινί των τρομοκρατικών διώξεων κατά των αγροτών η κυβέρνηση Σημίτη, αυξάνοντας τον αριθμό των αγροτών που οδηγούνται καθημερινά στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ετσι, νέες δίκες εκατοντάδων αγροτών στήνονται από αύριο και μεθαύριο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπου μέχρι τώρα έχουν καταδικαστεί περισσότεροι από 100 αγρότες με εξοντωτικές ποινές οχτάμηνης φυλάκισης, οι διώξεις συνεχίζονται. Μεθαύριο Πέμπτη 29 Μάη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου, όπου δικάζονται 14 αγρότες - μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, με την κατηγορία της... υποκίνησης αγροτών για συμμετοχή σε συλλαλητήριό τους - λες και απαγορεύεται στα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών να οργανώνουν αγώνες! Με ανακοίνωσή της η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας υπογραμμίζει: "Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με το μπαράζ διώξεων θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, γελιέται. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη", αναφέρεται, ενώ καλούνται οι αγρότες, όλοι οι μαζικοί φορείς, να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Μεθαύριο 29 Μάη, επίσης, οδηγούνται στα δικαστήρια 30 αγρότες της επαρχίας Θηβών για τις κινητοποιήσεις του Μάρτη του '95. Στις 11 Ιούνη δικάζονται δεκάδες αγρότες της Αιγιάλειας για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη. Στο Ν. Πιερίας,από αύριο 28 Μάη και για το επόμενο διάστημα, ξεκινά μαραθώνιος δικών σε βάρος 500 και πλέον αγωνιστών αγροτών της περιοχής. Εχουν προσδιοριστεί 19 δίκες ήδη και το εξωφρενικότερο είναι πως σ' όλες αυτές τις δίκες είναι κατηγορούμενοι και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού. Για το ίδιο υποτιθέμενο αδίκημα, δηλαδή, τα μέλη της νομαρχιακής ΣΕΑ καλούνται να δικαστούν 19 φορές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ