Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΘ χωρίς γιατρούς στα παιδιατρικά

Σε νηπιακό στάδιο βρίσκεται ο τομέας της Εντατικής Θεραπείας, για τα παιδιά, στη χώρα μας. Τα τρία Παιδιατρικά Νοσοκομεία - "Αγία Σοφία", "Αγλαϊα Κυριακού" και "Πεντέλης" - δέχονται περιστατικά απ' όλη τη χώρα. Ο αριθμός των κρεβατιών (24 σύνολο) και των γιατρών που απασχολούνται στις ΜΕΘ δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Χτες, στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, συγκεντρώθηκαν οι γιατροί των ΜΕΘ των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και που πρόκειται να οξυνθούν τη θερινή περίοδο με τις άδειες. Στη Μονάδα του "Αγία Σοφία" - το μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο των Βαλκανίων, που διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη ΜΕΘ 10 κλινών - απασχολούνται μόνο τρεις γιατροί. Αντιστοιχούν, δηλαδή, στον καθένα δέκα περίπου εφημερίες το μήνα! Το καλοκαίρι δε γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να πάρουν άδεια.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι γιατροί στο "Αγλαϊα Κυριακού", αλλά και στο "Πεντέλης", στο οποίο η θέση του διευθυντή τους τελευταίους εννέα μήνες είναι κενή.

Οι γιατροί στη χτεσινή πρώτη σύσκεψη (σ.σ. την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει δεύτερη) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί μόνιμες ανάγκες σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα να καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών, αλλά μόνο με προκηρύξεις θέσεων. Για την κατάσταση που επικρατεί επέρριψαν ευθύνες και στους διευθυντές των Μονάδων, οι οποίοι "δε διεκδικούν τον απαραίτητο αριθμό γιατρών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ