Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Πολιτισμός όλο το χρόνο

Με τη συμμετοχή 10.000 μαθητών ξεκινά αύριο το 12ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βύρωνα με θέμα: "Παιδί και τηλεόραση"

Πώς βλέπουν τα παιδιά την τηλεόραση; Ποια θεωρούν ως αρνητικά και ποια ως θετικά στοιχεία της; Ποιες είναι οι διέξοδοι που βρίσκουν; Τη δική τους απάντηση δίνουν τα παιδιά του Βύρωνα, στο 12ο Παιδικό Φεστιβάλ, με τοντίτλο "Παιδί και Τηλεόραση", που ξεκινά αύριο. Μια απάντηση που πραγματώνεται χρόνια τώρα στις σχολικές αίθουσες, στα εργαστήρια διαφόρων ειδών τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, στα στέκια νεολαίας, στις ξεναγήσεις κι εκπαιδευτικές εκδρομές, και κορυφώνεται, κάθε χρόνο, με το Παιδικό Φεστιβάλ. Το σύνθημα "Πολιτισμός όλο το χρόνο" "ηχεί" χρόνια τώρα στο δήμο, με τα παιδιά να ζυμώνονται καθημερινά σ' αυτό που λέγεται τέχνη και ερασιτεχνική δημιουργία, με τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Με την επιδίωξη, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τα παιδιά να θωρακιστούν με κριτικό πνεύμα, φαντασία, δημιουργικότητα, παρατηρητικότητα, να δυναμώσουν τα αντανακλαστικά αντίστασής τους απέναντι στην αδράνεια και την πολιτιστική ισοπέδωση, ξεκινά και φέτος, με ποικίλες εκδηλώσεις, το 12ο Παιδικό Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 6 Ιούνη. Τις εκδηλώσεις, αλλά και το σκοπό του Φεστιβάλ, παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Ρογκάκος,ο διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου, Βασίλης Κολοβός,και άλλοι συμμετέχοντες στη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Πρώτο μέλημα ο πολιτισμός

"Ως φορείς δημοκρατικής και εκπαιδευτικής αγωγής, μέσα σε μια κοινωνία όπου ο σύγχρονος ρυθμός ανάπτυξης οδηγεί στον ανταγωνισμό και την αποξένωση, θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να παρεμβαίνουμε στην ανάπτυξη των παιδιών, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ανεξάρτητων και υπεύθυνων προσωπικοτήτων. Δύο άξονες, στους οποίους έχουμε κινηθεί και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον και που αποτελούν τη δική μας πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί το Παιδικό Φεστιβάλ", τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα δίνοντας το στίγμα της δημοτικής πολιτικής στον πολιτιστικό τομέα.

Περισσότερα από 10.000 παιδιά, μαθητές από τα σχολεία του Βύρωνα, αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας, θα συμμετάσχουν φέτος στο Φεστιβάλ. Στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από διάφορα καλλιτεχνικά - ερασιτεχνικά σχήματα, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χοροί, χορωδίες, θεατρικό παιχνίδι, παιδότοπος, εκθέσεις ζωγραφικής, τραγούδι, παράσταση Καραγκιόζη καθώς και διήμερες εκδηλώσεις στις 4 και 5 Ιούνη με ειδικό θέμα, "Παιδί και τηλεόραση". "Παράδοση του θεσμού του Παιδικού Φεστιβάλ είναι η φιλοξενία στις εκδηλώσεις μας. Φέτος θα φιλοξενηθούν μαθητές από την Κρήτη και την Ηπειρο", είπε ο Β. Κολοβός.

Οι χώροι των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι το Θέατρο "Αννα Συνοδινού" - όπου και θα γίνει η έναρξη του Φεστιβάλ - η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το πολιτιστικό κέντρο "Λουίζα", το άλσος Αγίας Τριάδας, κεντρικές πλατείες του Βύρωνα κατάλληλα διαμορφωμένες, παιδικές χαρές, δημοτικά σχολεία.

Στην παρουσίαση του Φεστιβάλ παραβρέθηκε και ο επίτιμος δήμαρχος Βύρωνα και πρωτεργάτης του Φεστιβάλ, Δημήτρης Νικολαϊδης,που δήλωσε στο "Ρ": "Από τα πρώτα μελήματα της πολιτικής του Δήμου Βύρωνα ήταν πάντα η βοήθεια και παρότρυνση στη νεολαία να ασχοληθεί με τον πολιτισμό και την ερασιτεχνική δημιουργία. Αυτό το ρόλο τον έπαιξε σε μεγάλο βαθμό το Παιδικό Φεστιβάλ, που ξεκίνησε ως ένας πρωτόγνωρος θεσμός με επιτυχία και αμεσότητα στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς. Και φέτος στο δήμο μας συνεχίζεται η ίδια προσπάθεια και τακτική".

Το Φεστιβάλ στηρίζουν οι εκδόσεις "Καστανιώτη", τα τηλεοπτικά κανάλια "Μέγκα" και "Τζούνιορς TV".

Χριστίνα ΔΙΑΜΑΝΤΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ