Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Αποφασιστικά στον αγώνα εργαζόμενοι - ΕΒΕ

Απέκλεισαν το Σάββατο τέσσερα καταστήματα του "Κωτσόβολου", ο οποίος πρωτοστατεί στην παράταση του ωραρίου

Με αποφασιστικότητα εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ κατάφεραν και το περασμένο Σάββατο να αποκλείσουν τέσσερα καταστήματα του "Κωτσόβολου" στην Αθήνα, αψηφώντας το όργιο τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε από την επιχείρηση. Με ανθρώπινες αλυσίδες έκλεισαν τις εισόδους των καταστημάτων σε Ομόνοια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι και Παγκράτι. Στην Ομόνοια ένταση επικράτησε προς στιγμήν όταν η αστυνομία, μετά από εντολή του νομικού συμβούλου της επιχείρησης (!), προσπάθησε να σπάσει την αλυσίδα των διαδηλωτών και να τους απομακρύνει από την είσοδο, κάτι που τελικά δεν επιτεύχθηκε.

Οι συνδικαλιστές έγιναν δέκτες πλήθους καταγγελιών από εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι τους αποκάλυψαν ότι τους έχει απαγορευτεί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις! Μάλιστα, στο κατάστημα της Ομόνοιας, στις 5 το απόγευμα κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν φύγει, ο προϊστάμενος καθυστερούσε χωρίς λόγο τους ταμίες, ενώ ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, που βρισκόταν έξω από το κατάστημα, δήλωνε προκλητικά ότι τα ρολά θα κατέβουν στις 9 το βράδυ και ζητούσε επιτακτικά από την αστυνομία να "επιβάλλει την τάξη"!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπεύθυνοι του καταστήματος της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι μάλιστα έλεγαν σε πελάτες που τηλεφωνούσαν ότι το κατάστημα λειτουργεί, με στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα μεταξύ διαδηλωτών και καταναλωτών.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Π. Βαμβακάς,μετά τη λήξη της κινητοποίησης, κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει και να λύσει το πρόβλημα με βάση τις προτάσεις και δήλωσε ακόμα: "Δε θα επιτρέψουμε να ανοίξει κανένα κατάστημα το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά και της Δευτέρας και της Τετάρτης. Θα αγωνιστούμε για την κατάργηση της μερικής απασχόλησης και για ανθρώπινο ωράριο με όποιον τρόπο μπορούμε".

Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας παρευρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους ο βουλευτής του ΚΚΕΜ. Κωστόπουλος,εκπρόσωποι του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Δ. Βανδώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ