Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
Λειτουργία υπό δημόσιο έλεγχο

Η άποψη αυτή εκφράστηκε σε ημερίδα που έγινε το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" υπό δημόσιο - κοινωνικό έλεγχο και ενταγμένο στο ΕΣΥ ζητούν σύσσωμοι οι πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως καταγράφηκε σε ημερίδα που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) το περασμένο Σάββατο.

Στην ημερίδα πήραν μέρος πλήθος εκπροσώπων από μαζικούς και κοινωνικούς φορείς. Παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα - και ήταν η μόνη από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Η παρουσία της Αλ. Παπαρήγα και οι θέσεις του Κόμματος ήταν μια πλευρά που σημειώθηκε θετικά από μερίδα του χτεσινού Τύπου.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Χ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα της διοίκησης του νοσοκομείο και αφορά κύρια τους όρους της σύμβασης με τους δωρητές αδελφούς Παπαγεωργίου και τόνισε πως θέση του ΙΣΘ είναι να αποδοθεί το νοσοκομείο στον έλεγχο της πολιτείας, να ενταχθεί στο ΕΣΥ και η πλειοψηφία του ΔΣ, να ανήκει κατά κύριο λόγο στο υπουργείο Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων. Παράλληλα, κατήγγειλε πως ιδιωτικά συμφέροντα έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το νοσοκομείο και έχουν κάθε λόγο να μην επιθυμούν τη λειτουργία του, κατονομάζοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία του Ιατρικού Κέντρου Γ. Αποστολόπουλο.

Από την πλευρά τους οι πρώην υπουργοί Υγείας Γ. Σούρλας (ΝΔ) και Αν. Πεπονής (ΠΑΣΟΚ) υπεραμύνθηκαν των μέχρι τώρα επιλογών των κυβερνήσεων τους, που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε αδιέξοδο. Ο Αν. Πεπονής εμφανίστηκε διαλλακτικός απέναντι στις απαιτήσεις των δωρητών που διεκδικούν τα 4 μέλη από την 7μελή διοίκηση, λέγοντας πως θα μπορούσε το έβδομο μέλος να οριστεί από Σώμα εκλεκτόρων και κράτησε αποστάσεις από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το διορισμό του προσωρινού ΔΣ.

Από τα κόμματα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αναθεώρηση της σύμβασης, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να διορίσει 4 μέλη της διοίκησης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ της μετατροπής του νοσοκομείου σε ΝΠΔΔ, ενώ το ΔΗΚΚΙ υποστήριξε μεικτή διαχείριση. Από την πλευρά του ο Νομάρχης στήριξε τη θέση της κυβέρνησης, ενώ ο φερόμενος ως πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαρίδης εμφανίστηκε "μαχητικός", λέγοντας πως το έργο της διοίκησης θα προχωρήσει παρά τις μέχρι τώρα παραιτήσεις δύο μελών του.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΕΝΙΜ - ΕΣΥ Θρ. Βεντούρης πρότεινε τη μορφή της Ανωνύμου Εταιρίας, την οποία θα κατέχει ο εκάστοτε υπουργός Υγείας που θα διορίζει μέλη της διοίκησης, στην οποία θα συμμετέχουν οι κοινωνικοί φορείς οι εργαζόμενοι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα εκπροσωπείται και το ίδρυμα Παπαγεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ