Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Εξελίξεις με την εκλογική νοθεία

Την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπέβαλε την Παρασκευή, μετά την αποκάλυψη της νοθείας στις εκλογές της Ενωσης, ο Κ. Καλλίτσης, ο οποίος είχε καταλάβει τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού "Κίνηση για Ριζοσπαστική Ενωση Συντακτών - Δημοκρατία στα ΜΜΕ" που υποστηρίχτηκε από το χώρο του Συνασπισμού. Τη θέση του στο ΔΣ καταλαμβάνει ο υποψήφιος στον ίδιο συνδυασμό Γ. Μέρμηγκας.

"Μετά τον επανέλεγχο στα ψηφοδέλτια, από τον οποίο επιβεβαιώθηκε η αδυναμία της ακολουθούμενης εκλογικής διαδικασίας να προασπίσει (αν μη τι άλλο...) την αξιοπρέπεια των υποψηφίων, σας υποβάλω την παραίτησή μου" αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης.

Ως γνωστόν, με τον επανέλεγχο των φηφοδελτίων που αφορούν την εκλογή των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, διαπιστώθηκε νόθευση του αποτελέσματος καθώς, είχαν προστεθεί σε ψηφοδέλτια του συνδυασμού σημαντικός αριθμός σταυρών διαφορετικού χρώματος από τους κανονικούς, στο όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου και γνωστού στελέχους του ΣΥΝ. Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί στο ΔΣ της Ενωσης ο Κ. Καλλίτσης σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του στο ίδιο ψηφοδέλτιο, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, είχαν λάβει περισσότερους σταυρούς.

Η αποκάλυψη της νοθείας - που αποδίδεται σε γνωστή δημοσιογράφο της παράταξης του ΣΥΝ - έχει δημιουργήσει, ως γνωστόν, μείζον πρόβλημα για το δημοσιογραφικό κόσμο και το ζήτημα θα εξεταστεί άμεσα από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και, προφανώς, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης. Η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών που στον επανέλεγχο διαπίστωσε τη νοθεία, αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το ΔΣ της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ