Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να ενταχθεί στο ΕΣΥ

"Ο κ. Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου έχει φτιάξει το δικό του επιτελείο και στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται να δράσει μονοπωλιακά σε όλη τη Βαλκανική", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε την αδράνεια της κυβέρνησης επί του θέματος και την πολιτική που ασκεί στον τομέα της υγείας, καθώς και τα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται απ' αυτή και αντιπαλεύουν το ΕΣΥ, φρενάροντας στο συγκεκριμένο ζήτημα τις διαδικασίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ακολούθως η Αλέκα Παπαρήγα, θίγοντας την ουσία του όλου προβλήματος, στάθηκε στις πραγματικές αιτίες που σήμερα στερούν από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη τη Μακεδονία τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Τόνισε πως το ΚΚΕ είχε ψηφίσει θετικά υπέρ του νομοσχεδίου, αλλά είχε έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους εμπλοκής γύρω από το νομικό πρόσωπο του νοσοκομείου. Η θέση του ΚΚΕ, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, είναι ότι το Νοσοκομείο πρέπει να γίνει ΝΠΔΔ, ενταγμένο στο ΕΣΥ και να λειτουργεί υπό τον έλεγχο του δημοσίου, αλλά και με ταυτόχρονη και ουσιαστική παρουσία στα διοικητικά συμβούλια εκπροσώπων των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων χωρίς αποκλεισμό του ιδρύματος Παπαγεωργίου.

"Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, που δείχνουν ότι ο "υποκινητής" που δυσκολεύει και συγκρούεται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ο κ. Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου. Εχει φτιάξει το δικό του επιτελείο και στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται να δράσει μονοπωλιακά σε όλη τη Βαλκανική. Σαν ανταγωνιστής δεν είναι αυτός που μέσα από την άμιλλα θα βοηθήσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, αλλά αντίθετα σαν μονοπωλιακή επιχείρηση με ευρύτερες βλέψεις, είναι αυτός που θα δώσει το αποφασιστικό χτύπημα σε έναν άρρωστο εδώ και χρόνια κρατικό τομέα. Γι' αυτό και μεις θα στηρίξουμε τις προσπάθειες να λειτουργήσει το νοσοκομείο και θα συζητήσουμε αναλυτικά με το ίδρυμα Παπαγεωργίου, τον Ιατρικό Σύλλογο και τους φορείς για τις παραπέρα ενέργειες στη Βουλή, που θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στη δέσμευση ότι θα στηρίξει το νοσοκομείο".

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως στη Θεσσαλονίκη είναι εμφανής η αλληλοδιαπλοκή δραστηριοτήτων και συμφερόντων από διαφορετικούς οικονομικούς τομείς, όπως συμβαίνει στο χώρο των εκδόσεων και του πολιτισμού και όπως καταγράφεται επίσης τώρα και στον τομέα της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ