Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πού ήσουν νιότη...

Μπορεί να πέρασαν μερικά χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν μπορεί να έχει ξεχάσει ο Παναγιώτης Κασαπάκης ότι ήταν η εποχή που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Τότε ήταν πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις "Μινωικές Γραμμές". Ηταν η εποχή που ο Παντελής Σφινιάς, σαν γενικός πράκτορας της εταιρίας, προωθούσε τα συμφέροντά της, με συνέπεια πρέπει να ομολογήσουμε.

Σήμερα, ο Παντελής Σφινιάς, σαν πρόεδρος των ακτοπλόων εφοπλιστών, συνεχίζει να προασπίζει τα συμφέροντα της τάξης του. Δυστυχώς, δεν κάνει το ίδιο και ο Παναγιώτης Κασαπάκης. Ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων έχει ανέβει πολύ στην ιεραρχία της εταιρίας. Εγινε πια γενικός διευθυντής. Τώρα είναι σύμμαχος με τον Παντελή Σφινιά και μαζί προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των ναυτικών που δουλεύουν στις "Μινωικές Γραμμές".

Δεν έχει σημασία τι δικαιολογίες χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη στάση του. Μπορεί να επικαλεστεί την ευαισθησία των αγροτικών προϊόντων που σαπίζουν στο λιμάνι. Μπορεί να ισχυριστεί ότι οι "Μινωϊκές Γραμμές" είναι εταιρία "λαϊκής βάσης". Τη συντριπτική, όμως, πλειοψηφία των μετοχών της την έχουν λιγότερα από δέκα άτομα, που καθορίζουν τα πάντα και εναλλάσσονται στην προεδρία.

Ο,τι και να πει όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ