Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Υπόθεση των ίδιων των δασκάλων η συνέχεια

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Οι απεργοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γύρισαν στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά, παρά το ξεπούλημα του αγώνα τους από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ. Κέρδισαν την ενότητά τους στη βάση, τη συσπείρωση, και γνώρισαν καλύτερα τις θέσεις και το ρόλο των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων, γεγονός που θα τους βοηθήσει να κρίνουν και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών", σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή συνδικαλιστών της ΔΕΕ στην πόλη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, εκτίμηση του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του ρόλου των παρατάξεων που ξεπούλησαν τον αγώνα, παρά τις διαφορετικές διαθέσεις των χιλιάδων απεργών."Παρά την τακτική από τη μεριά της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, που ξεπούλησε τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα την εβδομάδα που βρισκόταν στην κορύφωση και σε κοινή συμπόρευση με τους καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους, τα οξυμένα προβλήματα, προβλήματα που χρόνια απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, παραμένουν άλυτα. Μπορεί ο απεργιακός αγώνας να έχει ανασταλεί, όμως στη συνείδηση δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που επί 13 μέρες πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση, στα μαζικότατα συλλαλητήρια, και τις ΓΣ, ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο τα προβλήματα που χρόνια τους απασχολούν δε βρίσκουν λύση", είπε ο Θ. Γκεσούλης.

Επίσης σημείωσε ότι η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του ΔΣ της ΔΟΕ έχει εκπέσει στη συνείδηση των συναδέλφων και δεν μπορεί να έχει το συνδικαλιστικό και ηθικό δικαίωμα να καθοδηγήσει παραπέρα τους αγώνες.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει: Ενόψει και των εκλογών του Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί που δε συναινούν, δεν υποτάσσονται και αντιστέκονται, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Με πρωτοβουλία των μελών της ΔΕΕ και όσων εκπαιδευτικών αγωνιούν, να γίνουν οι ΓΣ, να ενημερωθούν οι συνάδελφοί τους για το πώς έφτασαν μέχρι εδώ, τη στιγμή που κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε, να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και να βγουν επιτροπές αγώνα να περιοδεύσουν στα σχολεία. Από εκεί και πέρα να προχωρήσει ο συντονισμός της δράσης καθηγητών, μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων, προκειμένου να αναδειχτούν και πάλι μέσα από νέες κινητοποιήσεις τα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, το δημόσιο σχολείο και γενικότερα την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ