Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
"Σύστημα" μοριοποίησης των μεταθέσεων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έστειλε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια στο σύστημα μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών του υπουργείου, χωρίς να ληφθούν υπόψη προτάσεις των συνδικαλιστών σε σοβαρά ζητήματα, δεν ικανοποιεί τους κατώτερους αξιωματικούς, ενώ αφήνει έκθετους πολλούς αστυφύλακες και αρχιφύλακες, που υπηρετούν σήμερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Με το ΠΔ καθιερώνεται το "αμετάθετο" για μια μεγάλη μερίδα αστυνομικών που υπηρετεί σήμερα στην επαρχία. με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις εκείνοι που "εγκλωβίζονται" σε υπηρεσίες που βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Το υπουργείο συμφώνησε σε ένα σύστημα μοριοποίησης των μεταθέσεων μόνο για το κατώτερο προσωπικό, το οποίο στο εξής θα υποβάλει αίτηση για τοποθέτησή του στον τόπο συμφερόντων του, αρκεί βέβαια να υπάρχει κενή οργανική θέση. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, ανάλογα με τα μόρια που θα συγκεντρώνει κάθε ενδιαφερόμενος. Τα μόρια καθορίζονται με βάση την υπηρεσιακή και οικογενειακή κατάσταση του προσωπικού, αλλά και τις χιλιομετρικές αποστάσεις της υπηρεσίας από τον τόπο συμφερόντων των αστυνομικών. Εκτός συστήματος μορίων μένουν όμως οι αστυνόμοι Α, οι αστυνομικοί διευθυντές και υποδιευθυντές, οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας της διοίκησης, με αποτέλεσμα να αναζητούν στηρίγματα σε εξωυπηρεσιακά κέντρα και παράκεντρα.

Τέλος έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκαν τα αιτήματα των αστυνομικών για εκπροσώπησή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ