Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο μεροκάματο...

Θανατηφόρο ήταν το μεροκάματο για τον 60χρονο οικοδόμο Ελευθέριο Κυριακίδη.Χτες το πρωί έπεσε από τον δεύτερο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής και σκοτώθηκε. Το δυστύχημα έγινε στην Πετρούπολη (Σπάρτης 22).

Ηταν 8.25 το πρωί όταν ο άτυχος οικοδόμος προσπαθούσε να τοποθετήσει σιδερένιο ικρίωμα ("πύργος") στο καλούπωμα του τρίτου ορόφου. Στηριζόταν σε ένα μπαλκονάκι πλάτους μόλις 40 πόντων. Ξαφνικά το ικρίωμα έφυγε προς τα πίσω και ο 60χρονος εργάτης βρέθηκε στο κενό. Η σκαλωσιά που έπρεπε να βρισκόταν εκεί για να τον προστατέψει δεν υπήρχε. Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στον "Ερυθρό", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο ιδιοκτήτης και πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Κανέλλος αναζητείται. Ο Π. Κανέλλος διαμένει στην οδό Αγ. Παρασκευής 42 στα Α. Λιόσια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την αδιαφορία του υπουργείου Εργασίας, που έχει οδηγήσει στην αποδιοργάνωση το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου και την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Αυτή η κατάσταση τροφοδοτεί την ασυδοσία των εργολάβων - κατασκευαστών και τα ατυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Ετσι οι οικοδομές από χώροι εργασίας, στο όνομα της αύξησης των υπερκερδών των μεγαλοεργολάβων, μετατρέπονται σε κρεματόρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ