Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος αρχηγός στην Πυροσβεστική

Τον αρχιπύραρχο Ανδρέα Γκέκα, που κατείχε μέχρι χτες τη θέση του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έχρισε χτες το ΚΥΣΕΑ νέο αρχηγό του Σώματος, στη θέση του Νίκου Αλεβιζάκη, ο οποίος αποστρατεύτηκε μετά από μια διετή θητεία στην ηγεσία των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Η απομάκρυνση του τελευταίου ήταν αναμενόμενη, εξαιτίας του σκανδαλώδους διαγωνισμού για τις προσλήψεις των νέων πυροσβεστών, όπου αποδείχτηκε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής προσλήψεων είχε προβεί σε αλλοιώσεις των δικαιολογητικών των υποψηφίων.

Η επιλογή του Α. Γκέκα για πολλούς δεν ήταν η καλύτερη, καθώς είχε ειπωθεί και για τον ίδιο ότι είχε ευθύνες ως υπαρχηγός για την ατυχή έκβαση του διαγωνισμού. Μάλιστα ο Α. Γκέκας θεωρείται από πολλούς στο αρχηγείο ως άνθρωπος του αποστρατευθέντος Ν. Αλεβιζάκη, παρά το γεγονός ότι άλλοι κύκλοι τον έφεραν "να μη μιλιέται" με τον πρώην αρχηγό και να έχει φτιάξει τη δική του ομάδα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στο ΚΥΣΕΑ πάντως εξετάστηκε και η περίπτωση του αρχιπύραρχου Γ. Σταθόπουλου, ο οποίος είναι διευθυντής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Λεκανοπεδίου και ιεραρχικά πρώτος στην επετηρίδα μετά τον Α. Γκέκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ έκλειναν υπέρ της εκλογής του Α. Γκέκα, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Γ. Σταθόπουλος πριν ένα χρόνο είχε έρθει σε ανοιχτή τηλεοπτική σύγκρουση με τον άλλοτε γενικό γραμματέα Δασών Ι. Σμπώκο, με αφορμή τις δασικές πυρκαγιές και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Ο Γ. Σταθόπουλος είχε ασκήσει κριτική στο ισχύον σύστημα δασοπυρόσβεσης και είχε ταχθεί υπέρ της κατάσβεσης των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική και όχι από τη Δασική Υπηρεσία, γεγονός που είχε προκαλέσει την μήνιν του τότε γενικού γραμματέα Δασών. Ο Γ. Σταθόπουλος θεωρείται πάντως ικανός αξιωματικός και ενδέχεται να τοποθετηθεί στην κενή θέση του υπαρχηγού του Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ