Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Στη μάχη για να μην επαναλειτουργήσει ο "δράκος"

Με τους φορείς του Κερατσινιού και γενικότερα της περιοχής του Πειραιά, μπαίνει η Συντονιστική Επιτροπή για την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ στην τελική μάχη για την αποτροπή της επαναλειτουργίας των μονάδων στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη να βάλει μπροστά τις μηχανές του "δράκου", με φυσικό αέριο πλέον, μέσα στον Απρίλη. Αν δε γίνει τώρα η μεγάλη προσπάθεια, αν οι Κερατσινιώτες και οι κάτοικοι του υπόλοιπου Πειραιά δε σταματήσουν το έγκλημα πριν συντελεστεί, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το επιτύχουν μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Αλλωστε, πέρα και από την ημερομηνία της επαναλειτουργίας, η Συντονιστική Επιτροπή προωθεί άμεσα νέες πρωτοβουλίες ενόψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

"Οι ευθύνες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι γνωστές", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή. "Μέτρησαν γι' αυτούς περισσότερο, επισημαίνει, τα 2,5 δισ. παρά η σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και της ποιότητας της ζωής από την επαναλειτουργία της ΔΕΗ".

"Θα αγωνιστούν έλεγαν και θα πέσουν στα χαντάκια", υπενθύμισε χτες η Ε. Παπαδοπούλου,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Κερατσινίου δείχνοντας το δήμαρχο Γ. Χάσκα και όσους συμβούλους υπερψήφισαν την παράδοση της πόλης στους καταστροφικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. "Τελικά συνυπέγραψαν με τους υπουργούς πρωτόκολλο επαναλειτουργίας, μετά από 16 χρόνια που είναι το εργοστάσιο ανενεργό", συμπλήρωσε η Ε. Καρακώστα,επικεφαλής του συνδυασμού "Ανθρώπινη Πόλη". Ενάντια στην επαναλειτουργία του εργοστασίου μετέχουν ακόμη στη ΣΕ οι συνδυασμοί "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση" και "Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία" με επικεφαλής τους Φ. Μελά και Π. Διαλυνάκη αντίστοιχα και ακόμη δεκάδες μαζικοί, πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι, Ενώσεις και Σωματεία.

"Οι δικές μας ευθύνες σήμερα είναι αυξημένες, επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή. Οι Κερατσινιώτες και οι κάτοικοι των γύρω δήμων έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν την επαναλειτουργία, αρκεί να μην διαλαλούν μόνο την αντίθεσή τους αλλά και με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Οι θιγόμενοι κάτοικοι από την επαναλειτουργία είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Αλλά χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή τους για να φέρει αποτελέσματα αυτός ο αγώνας ζωής... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ