Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Αναβάθμιση του ρόλου τους, ζητούν οι μηχανικοί

Με την παρουσία δεκάδων διπλωματούχων μηχανικών, έξω από τις πόρτες της αίθουσας του ΔΣ του ΟΤΕ, που διαμαρτύρονταν για την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων τους, ξεκίνησε η χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι με πικέτες, όπου με ευρηματικότητα και αρκετή δόση χιούμορ αποτυπώνονταν οι διεκδικήσεις τους "Ο ΟΤΕ μας "ενώνει" αλλά δε μας πληρώνει", "Το ρετιρέ των αμοιβών: νέος μηχανικός των 150.000 δραχμών", ζήτησαν και τελικά συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Ομως για μια φορά ακόμη εισέπραξαν την άρνηση της διοίκησης να υπογράψει άμεσα ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ικανοποιεί τα αιτήματά τους, αν και όπως είπαν οι συνδικαλιστές στις περσινές διαπραγματεύσεις είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού παρέπεμψαν το ζήτημα στη Συλλογική Σύμβαση του 1997 και υποστήριξαν πως τυχόν ικανοποίηση του αιτήματος, θα "άνοιγε το θέμα και για άλλες κατηγορίες τεχνικού επιστημονικού προσωπικού".

"Εμπαιζόμαστε" ήταν το σχόλιο των συνδικαλιστών, οι οποίοι τόνιζαν ότι μια τέτοια τακτική ακολούθησε η διοίκηση και στο θέμα του επιστημονικού επιδόματος, για το οποίο αφού όρισε μια επιτροπή για να το εξετάσει το παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες... Τέλος υπογράμμισαν πως θα συνεχίζουν να πιέζουν τη διοίκηση, η οποία - όπως εκτιμούν - υποτιμά το ρόλο και τη συμβολή των χιλίων περίπου διπλωματούχων μηχανικών και φυσικών ηλεκτρονικών στην πορεία και την ανάπτυξη του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ