Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολύθηκαν 58 υπάλληλοι από το Δήμο!

Σε απόλυση 58 εργαζομένων, προχώρησε η Δημοτική Αρχή της Λάρισας, προκαλώντας την αγανάκτηση των υπαλλήλων του δήμου, που αναμένεται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Οι απολυμένοι εργάζονταν από δύο μέχρι και εφτάχρόνια στο δήμο με τη διαδικασία ανάθεσης έργου μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ). Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Χρ. Καφφές ανακοίνωσε τις απολύσεις, επικαλούμενος το νόμο Πεπονή.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκαν στην απόφαση του δημάρχου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, επέμειναν στη διατήρηση των 58 εργαζομένων και πρότειναν αντί για 100 εποχιακούς, που προτίθεται να προσλάβει ο δήμος στο αμέσως επόμενο διάστημα, να προσληφθούν 50 και να παραμείνουν, χωρίς διακοπή, στην εργασία τους οι απολυμένοι, υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η απασχόληση μέσω ΔΕΤΠΟΛ δεν είναι παράνομη, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος. Ο εκπρόσωπος της "Συνεργασίας για τη Λάρισα" Χρ. Χαλκιάς ανέφερε, μάλιστα, ότι ο δήμαρχος προχώρησε σε νέες προσλήψεις μέσω ΔΕΤΠΟΛ, αν και υποστηρίζει ότι είναι παράνομες!

Εντονες είναι οι φήμες στη Λάρισα ότι ο Χρ. Καφφές προχωρεί στις απολύσεις των 58 εργαζόμενων για να προσλάβει άλλους στη θέση τους, στα πλαίσια των πελατειακών σχέσεων της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ