Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποπτα παρατράγουδα στις παρελάσεις

Υποπτα όσο και επικίνδυνα παρατράγουδα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του προχτεσινού εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα ομάδα μελών της παραστρατιωτικού τύπου οργάνωσης "κλιμάκιο επίλεκτων καταδρομέων", που με ανοχή των τοπικών αρχών έχει απλώσει τα πλοκάμια της στο νησί προσπάθησε με τραμπούκικο τρόπο και παρά τη σχετική απαγόρευση να πάρει μέρος στην παρέλαση, δημιουργώντας ένταση και επεισόδια.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό την πρόκληση του λεγομένου "κλιμακίου επίλεκτων καταδρομέων". Ο ηγετικός πυρήνας αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης που, όπως τονίζεται, αποτελείται από χουντικά και φασιστικά στοιχεία διάλεξε την εθνική επέτειο, για να κατοχυρωθεί ως τμήμα της κερκυραϊκής κοινωνίας, ιδιαίτερα της νεολαίας και ν' αποκτήσει προσβάσεις σ' αυτήν.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό ν' απομονώσει πολιτικά την ηγετική ομάδα του λεγομένου "κλιμακίου" και όσους την καλύπτουν πολιτικά και τονίζει:

"Τους αποθράσυνε η ανοχή κυβερνητικών στελεχών, όπως του υφυπουργού Γ. Δρυ(πέρσι τους χαιρέτησε και τους συνεχάρη...!), της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του νομάρχη, ο οποίος συνομιλεί μαζί τους και αποδέχεται... τη βοήθειά τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Ενώ σημαντικές είναι οι ευθύνες τμήματος των στελεχών της ΝΔ, που συγκαλύπτουν πολιτικά και δικαιολογούν τις παράνομες και ύποπτες ενέργειες του φασιστικού "κλιμακίου". Σοβαρή ανησυχία δημιουργεί η αποκάλυψη της συμμετοχής μελών αυτής της παραστρατιωτικής ομάδας σε δραστηριότητες, όπως φύλαξη θαλασσίων συνόρων και καταδίωξη φυλακισμένων που απέδρασαν πέρσι. Πρέπει άμεσα να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γι' αυτήν την προκλητική παρανομία.

Η ευθύνη των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και της τοπικής ηγεσίας της ΝΔ είναι μεγαλύτερες μετά το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που σαφώς καταγγέλλει το "κλιμάκιο" για αντιποίηση στρατιωτικών δραστηριοτήτων και ζητά απαγόρευση της δράσης τους σε σχέση με στρατιωτικές δραστηριότητες".

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση αυτή, που αυτοπροβάλλεται ως "έφεδροι καταδρομείς", λειτουργεί με καταστατικό που έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο και περιλαμβάνει στους κόλπους της ακόμα και ανηλίκους που τους εκπαιδεύει στη σκοποβολή και σε άλλα σχετικά. Επίσης, χαρακτηριστικό της ανοχής των τοπικών αρχών είναι ότι η άρνηση του προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ νομάρχη να επιτρέψει την παρέλαση του "κλιμακίου" δεν έγινε στη βάση τού τι είναι αυτή η οργάνωση (παραστρατιωτική οργάνωση που καθοδηγείται από φασιστικά στοιχεία) ούτε καν στη βάση των όσων αναφέρονται στο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προς την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, αλλά, αντίθετα, προβάλλονται δικαιολογίες αναφορικά με το πρόγραμμα.

Στον Εβρο

Στεφάνι με παραποιημένη την ελληνική σημαία, εικονογραφημένη δηλαδή με έναν μαύρο αετό και πάνω από αυτόν το... βασιλικό στέμμα, κατατέθηκε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, και μάλιστα υπό το βλέμμα των επισήμων!

Συγκεκριμένα στο χώρο του ηρώου της Αλεξανδρούπολης, παρόντων του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, του νομάρχη Εβρου, του αντιστρατήγου - διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού, σωματείο κατέθεσε το εν λόγω έμβλημα αντί στεφανιού. Εντονα σχολιάστηκε δε το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των αρχών. Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, δεν έλειψαν σε - λίγα - σπίτια τα φαινόμενα ανάρτησης σημαιών με παρόμοια σύμβολα.

Τραμπουκισμοί στα Βριλήσσια

Τις τρομοκρατικές και "χίτικες" ενέργειες του δημάρχου Βριλησσίων, αλλά και τις προσπάθειες φίμωσης των κομμουνιστών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τομεακό Γραφείο Βορειοανατολικών προαστίων της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, το Τομεακό Γραφείο Β/Α προαστίων της ΚΝΕ αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ν. Παπαδόπουλος, δείχνει τη διαφωνία του και προσπαθεί να λύσει τις διαφορές του με τη βία. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το Γενάρη του 1995, ο δήμαρχος επιτέθηκε κατά μαθητή, ο οποίος μαζί με όλους τους μαθητές του Λυκείου Βριλησσίων έκαναν κατάληψη, διεκδικώντας το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

"Ετσι, στην επέτειο της 25ης Μαρτίου και ενώ γινόταν κατάθεση στεφάνων ο δήμαρχος, μαζί με γνωστό "τσιράκι" του, επιτέθηκε, σπρώχνοντας και χτυπώντας μέλος της ΚΝΕ, επειδή ζήτησε το λόγο, που δεν ανακοινώθηκε, η ΚΝΕ Βριλησσίων, για να καταθέσει στεφάνι, γεγονός, που έχει γίνει επανειλημμένα και στο παρελθόν. Αντί απάντησης, ο δήμαρχος προτίμησε να απωθήσει με τα χέρια το μέλος της ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια στον Κνίτη ανέλαβε να απαντήσει χτυπώντας τον το γνωστό "τσιράκι" του δημάρχου", καταγγέλλει στην ανακοίνωση το Τομεακό Γραφείο Β/Α προαστίων. Το ΤΓ Β/Α προαστίων της ΚΝΕ καλεί τον λαό των Βριλησσίων να καταδικάσει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ