Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φορολογικό "χάος"

Πραγματικό "χάος" επικρατεί αυτές τις μέρες στις Εφορίες καθώς αύριο λήγει κανονικά η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Οι αρμόδιοι λένε ότι μέχρι χτες δεν είχαν καταθέσει ακόμη τις δηλώσεις τους περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι, όταν το σύνολο των φορολογούμενων που υποχρεούνται φέτος στην υποβολή δήλωσης, είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια άτομα. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι έχει να γίνει σήμερα και αύριο στις Εφορίες, οι οποίες θα παραμένουν γι' αυτό το λόγο μέχρι τις 8 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και ολιγοήμερη παράταση.

Ειδικά φέτος πάντως, για το "μπάχαλο" που έχει δημιουργηθεί δε φταίει μόνο η "κακή" συνήθεια όλων μας, να εξαντλούμε τα χρονικά περιθώρια για τέτοιες υποχρεώσεις. Διότι ουδείς από τους φορολογούμενους φταίει για την πολυπλοκότητα των διαφόρων εντύπων στη συμπλήρωσή τους, που έφτασε στο αποκορύφωμα φέτος με το περίφημο έντυπο Ε9.

Για τέτοιου είδους ζητήματα, χρειάζεται μια στοιχειώδης οργάνωση από την πολιτεία πριν τεθούν σε εφαρμογή. Φαίνεται όμως ότι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι της... τελευταίας στιγμής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ