Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το παράδειγμα της Κούβας δίνει το μήνυμα

Μέσα σε συντροφικό κλίμα έγινε προχτές το βράδυ η συνάντηση του Α. Χουαντορένα με το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ

"Το δυνάμωμα της αλληλεγγύης της ΚΝΕ στον Κουβανικό λαό δε βοηθά μόνο την Κούβα, αλλά είναι σχολείο για τους νέους κομμουνιστές, καθώς το παράδειγμα της Κούβας δίνει το μήνυμα ότι σε μία παντοκρατορία του ιμπεριαλισμού, η Κούβα στέκει όρθια, δίνοντας ώθηση στους κομμουνιστές να παλέψουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δείχνει ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι μόνοι τους στον κόσμο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και επιβιώνουν, έχοντας μάλιστα και κατακτήσεις. Τις κατακτήσεις αυτές τις βλέπουμε με μεγάλο ενθουσιασμό".

Τα παραπάνω τόνισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανός,απευθυνόμενος στον Αλμπέρτο Χουαντορένα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε προχτές το απόγευμα με τα μέλη του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Περιγράφοντας την πολιτική κατάσταση και τις συνθήκες μέσα στις οποίες η Κουβανική Επανάσταση συνεχίζει να νικά ενάντια στις δυσκολίες, ο Α. Χουαντορένα υπογράμμισε τις "βαθιές λαϊκές ρίζες" που έχει η επανάσταση στον κουβανικό λαό. "Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, ούτε ένα σχολείο στην Κούβα, αλλά αντίθετα να σημειωθούν και σημαντικές επιτυχίες στον αθλητικό τομέα. Καμιά κυβέρνηση δε θα το κατόρθωνε αυτό αν δεν είχε γερές ρίζες στη συνείδηση του λαού", τόνισε.

Ο Ν. Σοφιανός ενημέρωσε τον Α. Χουαντορένα για τις δραστηριότητες αλληλεγγύης της Οργάνωσης προς τον κουβανικό λαό, την καμπάνια αλληλεγγύης στους μαθητές της Κούβας, την "μπριγάδα" της ΚΝΕ κλπ. Αυτή την περίοδο η ΚΝΕ είναι επικεφαλής της Ελληνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για το Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που πραγματοποιείται το καλοκαίρι στην Αβάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ