Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Μισό "ναι" στο ανθυγιεινό

Θετικά απάντησε, μεν, χτες στη Βουλή στο αίτημα των συντηρητών αρχαιοτήτων, να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους ανθυγιεινό με τη συνακόλουθη καταβολή σχετικού επιδόματος, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας,μένει όμως να τοποθετηθεί επί του θέματος και ο συναρμόδιος υπουργός Πολιτισμού.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, πάντως, αφού αναφέρθηκε σε έκθεση ειδικών που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, σημείωσε ότι "θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα που αξίζει ένα τόσο σημαντικό επάγγελμα".

Το αίτημα των συντηρητών αρχαιοτήτων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕΛεων. Αυδής,ο οποίος σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού τόνισε μεταξύ άλλων: "Από την άποψη του θεσμικού πλαισίου δεν αρκεί στη χώρα μας ο χαρακτηρισμός ενός επαγγέλματος ως ανθυγιεινού και ως επικίνδυνου, για να επέλθουν ως αυτόφωροι συνέπειες η καταβολή επιδόματος και οι βελτιωμένες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που προβλέπει ο νόμος. Χρειάζονται και περαιτέρω πράξεις". Ακολούθως, παρατήρησε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες συντηρητών. Οι απασχολούμενοι με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου και με σχέση δημοσίου δικαίου, τονίζοντας ότι πρόσφατα η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να χορηγηθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους απασχολούμενους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ