Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Ανοιχτά, και χωρίς προσχήματα, κυβερνητικά στελέχη ομολογούν τις "προσδοκίες" τους από το νέο πρόεδρο της ΝΔ. Η εκλογή Καραμανλή θα συμβάλει προς την κατεύθυνση μιας σταθερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο Α. Τσοχατζόπουλος, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι"ο ρόλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εθνική και κοινωνική πορεία". Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι ο Κ. Καραμανλής "θα ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτό το ρόλο".

Είναι φανερό ότι αυτό που ενδιαφέρει, πρώτα και κύρια, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι κατά πόσο η νέα ηγεσία της ΝΔ θα συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνάμεών της, στην αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων. Κατά πόσο θα βάλει πλάτη στην επιβολή των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης, χωρίς αποστάσεις και διαφοροποιήσεις. Ταυτόχρονα, η επιχείρηση τεχνητής ενίσχυσης του δικομματισμού και επανάκτησης της χαμένης ικανότητάς του να ενσωματώνει τις λαϊκές μάζες, θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα, προς όφελος της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές μάζες έχουν μάθει να κρίνουν τα κόμματα με βάση τη στάση τους απέναντι στα οξυμένα προβλήματά τους. Και εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια στις δυνάμεις του δικομματισμού να ξεγελάσουν κανέναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ