Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαράτσι

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ γιορτάσαμε την επέτειο της επανάστασης του 1821 και την απελευθέρωση του "πάτριου εδάφους" από τον τουρκικό ζυγό. Δηλώσαμε ο καθείς από ένα κομμάτι του στο ...Ε9!

****

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον, ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που συντάξαμε τη φορολογική μας δήλωση, μέσα σε κλίμα ...εθνικής υπερηφάνειας.

****

Χτες ειδικά, χρειάστηκε σε πολλούς να εμπνευστούν από τα προγονικά ανδραγαθήματα. Διότι, χωρίς τη στρατηγική σκέψη του Κολοκοτρώνη, την αυτοθυσία του Παπαφλέσσα, τη μαχητικότητα του Νικηταρά και την πονηριά του Κανάρη, δε γίνεται να αντέξεις στις ουρές των ΔΟΥ και, τελικά, να καταφέρεις να καταθέσεις τη δήλωση!

****

Οταν δε, θα 'ρθει η ώρα του εκκαθαριστικού, εκεί πια θα θυμηθούμε για τα καλά τι σημαίνουν "κοτζαμπάσηδες", "πασάδες" και "χαράτσι"...

****

ΓΙΑ τις θέσεις του κόμματος, ενημέρωσε τον Κ. Στεφανόπουλο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής. Καλά έκανε, δε λέμε, δε θα 'πρεπε, όμως, να ενημερώσει πρώτα τα μέλη του ...κόμματός του; Να ξέρουν κι αυτοί, βρε αδερφέ!

****

Πάντως, είμαστε σε θέση να διαψεύσουμε κατηγορηματικά την είδηση που κυκλοφόρησε ότι, μετά την επίσκεψη στην Πολιτεία, ο νέος πρόεδρος θα προτείνει τη μετονομασία του κόμματος από Νέα Δημοκρατία σε ...ΕΡΕ.

****

ΔΙΑΦΟΡΟΙ, που δηλώνουν "έφεδροι λοκατζήδες" και γενικώς παραστρατιωτικοί, έκαναν την εμφάνισή τους, με αφορμή τις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Αυτά κι άλλα χειρότερα θα δούμε, αν διάφοροι (πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, π.χ.) συνεχίσουν να κάνουν τις δικές τους "παρελάσεις" στα κανάλια με δηλώσεις για πολιτικές επεκτατισμού στα Βαλκάνια....

****

ΕΡΕΥΝΑ, για το πόσο κακός είναι ο δημόσιος τομέας, κάνει τούτες τις μέρες το ΜΕΓΚΑ. Δε διαφωνούμε ότι πολλά είναι τα δυσάρεστα φαινόμενα που διαπιστώνονται. Ομως, για το πόσο κακός είναι ο ιδιωτικός τομέας (απολύσεις, εκμετάλλευση, εντατικοποίηση), δεν έχουμε δει έρευνα από τα ιδιωτικά κανάλια ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ