Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μουσική και λατινοαμερικάνικος κινηματογράφος

Με μουσική νέων αξιόλογων δημιουργών μας και αφιέρωμα στο λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο, με χαρακτηριστικές ταινίες, συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο (7μμ), στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ,οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ.

Σήμερα (7μμ) το λόγο έχουν οι τραγουδοποιοί: Μίλτος Πασχαλίδης με της "γιαγιάς τα παραμύθια", το "παραμύθι με λυπημένο τέλος" και τον υπό έκδοση νέο δίσκο του "Κακές συνήθειες", ο Γιάννης Ιωάννου και η Καλλιόπη Βέττα,με τον υπό έκδοση πρώτο κοινό δίσκο τους "... στη χώρα των ασμάτων". (Τιμή εισόδου 1.000 δρχ.).

  • Αύριο (7μμ) ο λόγος δίνεται στο λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ταινίες,από αυτήν την πάσχουσα, αλλά και μαχόμενη, περιοχή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Περιοχή, με την πλούσια κινηματογραφική παραγωγή, στην οποία καθρεφτίζεται έντονα η πολυτάραχη ζωή, ο ολοζώντανος πολιτισμός και οι αγώνες των λαών της. Η μία ταινία είναι δημιουργία του Κουβανού σκηνοθέτη Σαντιάγο Αλβαρες,ο οποίος γύρισε μια σειρά από πολιτικά ντοκιμαντέρ, αφιερωμένα στον επανάσταση της πατρίδας του, στον εργαζόμενο άνθρωπο και στα κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, ξεπερνώντας με το έργο του τα σύνορα της χώρας του. Πρόκειται για την ταινία μυθοπλασίας και παράλληλα ντοκιμαντέρ "Αστα λα βιτόρια σιέμπρε" (κατά λέξη"Μέχρι τη νίκη πάντα"), με θέμα τη ζωή και την επαναστατική δράση του θρυλικού Τσε.

Θα προβληθεί, επίσης, η ταινία του Μεξικάνου σκηνοθέτη Αλφόνσο Αράου "Σοκολάτα σε καυτό νερό" (απέσπασε βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α ανδρικού και Α γυναικείου ρόλου). Πρόκειται για ερωτική ιστορία, που βασίζεται σε ομότιτλο μυθιστόρημα και διαδραματίζεται στην περίοδο της επανάστασης του Πάντσο Βίλα, όπου οι άνεμοι της αλλαγής συμπαρασύρουν στο πέρασμά τους τις παλιές αξίες και αντιλήψεις για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη θέση της καταπιεσμένης γυναίκας στη μεξικάνικη κοινωνία. (Τιμή εισόδου 800 δρχ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ